Lamsfilet met kebabkruiden recept
Inleiding
Lamsfilet met kebabkruiden recept
Lamsvlees en kebabkruiden zijn een match made in heaven. De kebabkruiden van The Sauce zijn echt een mooie smaakmaker voor dit gerecht. Deze lamskebab serveer ik op een naanbrood met een yoghurt-knoflook-limoensaus, die ik wat pittiger heb gemaakt met Hot Honey van No Rubbish. Voor het krokante heb ik er wat stukjes papadum bij gedaan.
Ingrediënten
Lamsfilet
- 500 gram lamsfilet
- Ijsberg sla
- 2 eetlepels mayonaise
- 10 eetlepels yoghurt
- 2 tenen knoflook
- Rasp en sap van 1 limoen
- No Rubbish Hot Honey naar smaak
- 1 naanbrood per persoon
- 1 papadum per persoon
- The Kebab Spices
Benodigdheden
- BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden
- Mengkom
- Cocktailprikkers
- Knoflookpers
- Rasp
- Snijplank
Voorbereiding
Saus maken
We beginnen met het maken van de saus, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Doe de mayonaise en de yoghurt in een mengkom. Maak de teentjes knoflook schoon en pers ze uit in de yoghurt. Rasp de limoen en voeg zowel de limoenrasp als het sap toe aan de yoghurt. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak de hot honey toe. Zet de saus in de koelkast tot gebruik.
Lamsfilet kruiden en vlechten
Haal de lamsfilet uit de verpakking en dep deze droog met een stukje keukenpapier. Kruid de lamsfilets aan alle kanten met de kebabkruiden van The Sauce en druk de kruiden goed aan. Leg nu 3 lamsfilets naast elkaar en maak ze aan de bovenkant vast met een cocktailprikker. Vlecht de lamsfilets en prik ook de onderkant vast met een cocktailprikker. Herhaal dit proces totdat alle lamsfilets gevlochten zijn. Leg de gevlochten lamsfilets in de koelkast tot je ze gaat bereiden.
BBQ
Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 150-160 graden Celsius. Wil je de lamsfilets wat rooksmaak geven, gebruik dan fruit rookhout zoals appel of kers.
Bereiding
Lamsfilets garen
Als de BBQ op temperatuur is, kan de gevlochten lamsfilet erop. Gaar de lamsfilets tot een kerntemperatuur van 52 graden Celsius. Zodra deze temperatuur is bereikt, haal je de lamsfilets van de BBQ en laat je ze ongeveer 10 minuten rusten onder los aluminiumfolie.
Naanbrood afbakken
Het naanbrood hoef je alleen maar op te warmen, dit doe je terwijl de lamsfilets liggen te rusten.
Serveren
Opmaak
Leg het warme naanbrood op een plank of bord. Verdeel er wat gesneden ijsbergsla over. Snijd de lamsfilets in dunne plakjes en verdeel deze ook over het naanbrood. Besprenkel het geheel met de yoghurt-knoflooksaus. Breek een papadum in stukjes en verdeel deze als laatste over het geheel.
Eet smakelijk!
Zie je dit smakelijke recept ook graag in bewegende beelden? Bekijk het op BBQuality-TV!
Heb je mijn lamsfilet met kebabkruiden recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.