Korean picanha burger recept

Inleiding

Korean picanha burger recept

Probeer een hamburger met een Koreaanse twist! Deze burger, gemaakt van smaakvolle picanha, gecombineerd met pittige kimchi en romige ssamjang-mayonaise, biedt een unieke en smaakvolle ervaring. Het vlees heeft de ideale vetverhouding omdat het afkomstig is van het staartstuk van het rund. De combinatie met kimchi en ssamjang zorgt voor een verrassende en heerlijke maaltijd. Lees snel meer over mijn Korean Picanha Burger-recept!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 2 stevige hamburgerbroodjes (ik had de volkoren variant)
  • 2 picanha burgers van 150 gram per stuk
  • 2 plakken Cheddar (van goede kwaliteit)
  • 1 eetlepel ssamjang
  • 3 eetlepels mayonaise 
  • Kimchi naar smaak
  • Rucola

Benodigdheden

Voorbereiding

BBQ voorbereiden

Begin met het aansteken van de BBQ voor directe hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 200 graden Celsius.

Bereiding

Snijd de broodjes doormidden en grill ze kort op de BBQ voor een knapperige bite. Bak de hamburgers naar jouw voorkeur; ik houd ze graag medium, met een kerntemperatuur van 56 graden Celsius. Vermijd een temperatuur boven de 70 graden Celsius om een well-done resultaat te voorkomen. Voeg op het laatst een plakje Cheddar toe en laat dit heerlijk smelten over de burger voor de perfecte finishing touch.

Burger bouwen!

Bouwen maar!

Nu ga je je burger bouwen: begin met een laagje kimchi en rucola, leg daar de burger op, voeg vervolgens de ssamjang-mayonaise toe en plaats het broodkapje erop. Hop, aanvallen maar!

Wil je deze bereiding graag zien in een filmpje? Bekijk het op BBQuality-TV!

Maak je mijn Korean picanha burger recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @lindyslekkernijen en ik plaats je gerecht in mijn story!