Koreaans steak tartaar recept

Koreaans steak tartaar recept | BBQuality

Inleiding

Koreaanse Yukhoe is een hele lekkere en mooie ijzige variant van steak tartaar. In Korea wordt dit vlees bij voorkeur nog half bevroren gegeten, maar wat ons betreft komt de smaak het beste tot zijn recht als het nagenoeg helemaal ontdooid is.

Dit Koreaans steak tartaar recept is een leuk en makkelijk voorgerecht, waarbij je enkel de sesam en pijnboompitten hoeft te grillen. Dit recept bevat een hele mooie hack om vlees tot tartaar te snijden en wat je op meerdere tartaar recepten kan toepassen. Het recept is super fijn om voor te bereiden in de "mise-en-place" en letterlijk met 3 stappen te serveren. Ideaal als je een complex hoofdgerecht hebt en toch wat vooraf wil serveren.

Ingrediëntenlijst

  • 250 gram ossenhaaspuntjes
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel mirin
  • 1/2 eetlepel gochujang
  • 1 eetlepel honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gegrild sesamzaad
  • 1 eetlepel gegrilde pijnboompitten
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 peer
  • 1 rode peper
  • ijsblokjes

Voorbereiding

Haal de ossenhaaspuntjes uit de vriezer. Verwijder de verpakking en leg het vlees op een snijplank.

Direct uit de vriezer is het vlees nog te hard om te snijden, dus laat het even rusten. Na een minuut of 20/30 afhankelijk van de hoeveelheid en dikte van het vlees kan je de ossenhaaspuntjes in dunne plakjes snijden van zo'n 4 millimeter dik. Snijd de plakjes vervolgens in reepjes van wederom zo'n 4 mm dik. Je mag de reepje lang laten of een keer doorsnijden als je ze te lang vindt.

Snijd de knoflook zo klein als mogelijk. Maak de saus door de knoflook, soja, merin, gochujang en honing te mengen met een garde.

Bereiding

Rooster het sezamzaad en de pijnboom pitten (allebei apart) op middelhoog vuur en blijf goed omroeren om verbranding te voorkomen.

Laat de pijnboompitten afkoelen en hak de pitten grof in iets kleinere stukjes.

Snijd de bieslook heel fijn zo'n 2 mm breed.

Voeg de sesamzaadjes, bieslook en pijnboompitten toe aan de saus. Roer nog een keer goed door en giet de saus over de beefreepjes. Meng alles goed door en geef het vlees even 15 minuten om de smaak te pakken.

Snijd de peer in plakjes van 4 millimeter dik en snijd de plakjes in reepjes van 4 millimeter dikte. Neem een grote schaal, voeg daar een flinke hand, (zo'n 8 ijsklontjes) met 2 glazen water aan toe. Doe de peer in het ijswater en laat het even 15 minuten staan. Het ijswater voorkomt niet alleen dat de peer verkleurd maar de peer wordt ook super crispy!

Snijd als laatste de rode peper in halve, dunne ringetjes.

Serveren maar!

Laat de peer uitlekken, en verdeel de peer over de borden. Verdeel het vlees over de peer en garneer het vlees met wat pijnboompitjes, bieslook en rode peper.

Eet smakelijk!

Maak je mijn Koreaans steak tartaar recept en plaats je dit op Instagram? Tag @foodboozeandbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.