Kippenvleugels Piri Piri recept

Kippenvleugels Piri Piri recept | Apeldoornse vleeseters | Italian rub | Chicken rub | BBQuality

Inleiding

In dit kippenvleugels Piri Piri recept gaan wij gaan lekkere, malse kippenvleugels bereiden. Dat is een heerlijke snack om met vrienden of familie te eten. Piri Piri is een frisse, pittige marinade die eigenlijk altijd in de smaak valt! Wij hebben ervoor gekozen om de kip te marineren in de Piri Piri marinade, maar je zou de kippenvleugels ook alleen in de rub kunnen zetten en na het bereiden de marinade over de vleugels kunnen doen. In dat geval raden we je aan om je favoriete BBQ-saus toe te voegen aan de marinade, zodat deze lekker blijft plakken aan de kippenvleugels!

Ingrediëntenlijst

Kippenvleugels

  • 500 gram kippenvleugels
  • 1 eetlepel BBQuality Chicken rub
  • 1 eetlepel BBQuality Italian rub 
  • 1,5 eetlepel crispy chili olie (hou je van pittig, doe dan 2 á 3 eetlepels)
  • 30 milliliter limoncello-azijn of witte wijnazijn
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 eetlepel verse gember geraspt
  • sap van een halve citroen

Benodigdheden

Voorbereiding

Kippenvleugels marineren

Als je de kippenvleugels te groot vindt, snijd ze dan met een scherp mes in twee kleinere stukken. Leg de chicken wings in een kom of schaal en voeg de crispy chili olie toe. Meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de BBQuality Chicken rub en BBQuality Italian rub toe en zorg ervoor dat de kippenvleugels rondom bedekt zijn met de rub. Voeg daarna de rest van de ingrediënten van de marinade toe en meng alles goed door elkaar. Laat het nu minimaal 4 uur marineren in de koelkast.

BBQ

Maak je BBQ gereed voor een deels directe en deels indirecte bereiding. Mocht het zo zijn dat de kippenvleugels harder gaan dan verwacht, dan kun je ze verplaatsen naar de indirecte (veilige) zone. We raden een dome-temperatuur van 180 graden Celsius aan.

Bereiding

Garen maar!

Leg de kippenvleugels op het rooster en gaar ze tot ze een kerntemperatuur van 85 graden Celsius hebben bereikt. Dit duurt ongeveer 45 minuten tot een uur, afhankelijk van de grootte van de kippenvleugels en de warmteverdeling in je BBQ. Controleer tussendoor regelmatig om te zorgen dat de vleugels gelijkmatig garen en niet verbranden. Als je merkt dat ze te snel bruin worden, verplaats ze dan naar de indirecte zone van de BBQ om verder te garen zonder te veel directe hitte. Zodra de kippenvleugels de gewenste temperatuur hebben bereikt, haal je ze van de BBQ en laat je ze een paar minuten rusten voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed verdelen, wat bijdraagt aan een sappiger eindresultaat.

Serveren

Dat wordt smullen!

Serveer de kippenvleugels op een plank. Voor extra smaak kun je er eventueel wat sap van de andere helft van de citroen (voor extra frisheid) of wat crispy chili (voor extra pit) over de kippenvleugels doen.

Eet smakelijk!

Deze lekkere snack graag ook zien in een korte video? Bekijk het op BBQuality-TV!

Heb je ons kippenvleugels Piri Piri recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @apeldoornsevleeseters en wij plaatsen je gerecht in onze story.