Kipdijspies met Mother of All rubs recept
Kipdijspies met Mother of All rubs recept
Eén van de favoriete BBQ gerechten, gegrilde kipdijfilet. We hebben de Mother of All rubs van Saus.Guru in het assortiment en die is heerlijk in combinatie met kip. Zeker het proberen waard!!!
Heerlijk met een stuk naanbrood en een rauwkost salade erbij.
Ingrediënten
- 1 kg kipdijfilet
- mother of all rubs
- 8 stuks naanbroodjes
- 1 winterwortel
- 1 bos lente-ui
- 1 komkommer
- 2 eetlepels rozijnen
- dressing naar keuze bijvoorbeeld mosterdhoning
Optioneel:
Voorbereiding
Begin met de rauwkost. Schil de wortel en rasp deze op de grove blokrasp. Doe dit vervolgens ook met de komkommer. De lente-ui snij je in zijn geheel in dunne ringen, voldoende voor een volle eetlepel. Doe dit samen in een mengkom en voeg de rozijnen en een paar eetlepels dressing toe. Proef het even en wanneer nodig dan voeg je nog wat extra dressing, peper en zout toe. Laat dit een uur afgedekt in de koelkast staan.
Bestrooi de kippendijen in een kom royaal met de rub en rijg ze aan een vorkspies of platte spies. Bij een gewone ronde spies draait de kip mee waardoor het lastig is om rondom te garen.
Bereiding
Je kan de kipdij gewoon in de pan bakken of op de BBQ verhitten. De kipdij is klaar als de kern 80 graden heeft bereikt. Geef kipdij de tijd om rustig gaar te worden.
Als je gaat BBQen:
Steek de BBQ aan, we gaan boven de hete kooltjes grillen. Hang wanneer de kolen heet zijn de spies met kipdij erboven. Draai regelmatig om.
Bak ondertussen de naanbroodjes af in de oven of als er ruimte is in de BBQ.
Maak een lekker gevuld naanbroodje met deze sappige kipdij en wat rauwkost.
Sausje erbij? Lekker met Mango-cinnamonsauce of BBQuality BBQ-saus
Smakelijk eten!!!
Maak je dit kipdijspies met Mother of All rubs recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.