Kebab recept met naanbrood en lichte knoflook dip
Inleiding
Bij kebab wordt er meestal gedacht aan de grote rollen die ronddraaien voor branders en waar er vlees voor het broodje vanaf geschaafd wordt. Maar een kebab is eigenlijk een Perzische naam en betekent niets meer of minder dan gebakken vlees (op een spies). Een van de meest makkelijke versies om te maken (wat niet betekent dat ze saai of eenvoudig zijn) zijn de kebabs van gehakt. Of dit nu runder-, lams of kippengehakt is maakt niet uit.
Voor deze kebab hebben we gemengd gehakt als basis genomen en deze heerlijk op smaak gebracht met de BBQuality Porkrub (met een extra pepertje voor een spontaan pitje). Met een lichte knoflook dip en vers geroosterd naanbrood ... heerlijk. Ik neem je mee in mijn kebab recept met naanbrood en lichte knoflook dip.
Ingrediëntenlijst
- 500 gramgemengd gehakt
- 1,5 á 2,0 eetlepels BBQuality Porkrub
- 1 chilipeper
- paneermeel
- 200 gram crème fraîche
- 2 á 3 tenen knoflook
- scheutje water
- 2 á 3 stuks naanbrood
- verse krul peterselie
- pijnboompitten
- lange saté prikkers (geweekt)
Voorbereiding
Meng (bij voorkeur een dag van te voren) de crème fraîche en de mayonaise. Pers de knoflook uit en roer deze goed door de crème fraîche. Breng op smaak met (witte) peper en zout.
Snij de chilipeper ragfijn en meng dit met de BBQ rub door het gehakt. Mocht het gehakt nog net iets te nat/plakkerig zijn voeg dan een beetje paneermeel toe. Verdeel het gehaktmengsel in porties van 50 gram en vorm hier rolletjes van (dikte van een knakworst). Steek in de rolletjes een lange sate prikker. Leg deze rolletje in de koelkast (om uiteraard koel te houden maar ook even een beetje op te stijven).
Bereiding
Je kan de spiesjes in een pan bakken of op de BBQ. De bereidingstijd is ongeveer even lang. De naanbroden kan je ook even grillen in de oven op 200 graden.
Als je ze gaat bereiden op de BBQ zorg dan dat je BBQ tussen de 150-200 graden is. Zodra de BBQ op temperatuur is grill je de naanbroden af en daarna de kebab spiezen. Dit doe je ongeveer 5 minuten, draai in deze 5 minuten de spiesjes regelmatig om.
Serveer de spiezen met het naanbrood, de knoflook dip en garneer eventueel met een beetje pijnboompitten en verse peterselie.
Smakelijk eten!
Maak je mijn kebab recept met naanbrood en lichte knoflook dip en plaats je dit op Instagram? Tag @foodbyosfa en ik plaats je gerecht in mijn story.