Irish SpareRibs
Introductie
In Ierland is er een gezouten / geharde versie van de spare-ribs. Het is echter geen heel ingewikkeld proces, maar net als bij het verharden van je bacon is het een heel belangrijk proces.
Pekelen
Je kunt je ribs ‘pekelen’, dit doe je door ze ten eerste in te smeren met zout, of je kunt de ribs ‘nat pekelen’, dit doe je door ze in een badje te leggen van 1 liter water, met daarin 50 gram zout. De spare rib laat je daarna tussen de 5 en 7 dagen in het zoutwater liggen. Vergeet niet de bak met de spare-rib af te dekken met een deksel.
Als je kiest voor de ‘pekel’ methode, rub dan ten eerste de Spareribs in het zout en verpak de spareribs vervolgens dan vacuum in de koelkast voor 5 dagen. Vergeet de ribs niet elke dag om te keren.
Aan tafel!
De volgende stap is de ribs daarna te koken op de traditionele manier:
- Was eerst de spareribs, zodat het overbodige zout weg gaat.
- Leg ze daarna in een pan met water en laat het water koken.
- Verlaag vervolgens de hitte en laat de ribs 2 uur in het water liggen. Doe dit totdat ze er bijna afvallen.
- Haal het water ten slotte uit de pan en serveer de ribs.
Smakelijk eten!
Met dank aan Thérèse van Kitchen Exile.