Inside skirt steak skewers recept
Inleiding
Inside skirt steak, je ziet het steeds vaker voorbij komen en het wordt een steeds populairder stukje vlees, maar zelf had ik een inside skirt steak nog niet eerder bereid op de BBQ.
Paul van BBQuality kwam het stuk vlees brengen en vertelde mij dat een inside skirt steak meer “werk/kauw vlees” is dan bijvoorbeeld een stuk bavette maar de smaak veel intenser is.
Na de skirt steak te hebben geproefd sta ik hier volledig achter. De skirt steak is misschien wat meer kauwen maar de smaak is super!
Bavette is bij ons echt een favoriet maar de inside skirt steak staat sinds afgelopen weekend ook op dit lijstje!
Om toch een wat andere draai aan de bereiding te geven, heb ik deze keer gekozen voor een Aziatische marinade en de inside skirt steak van te voren al te snijden. Lees hier mijn inside skirt skewers recept.
Ingrediëntenlijst
- 500 gram inside skirt
- 80 milliliter sesamolie
- 100 milliliter sojasaus
- 60 milliliter honing
- 3 tenen geperste knoflook
- 1 eetlepel verse gember gesnipperd
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- halve eetlepel chilivlokken
- halve eetlepel gemalen zwarte peper
- sap van 1 verse limoen
- rasp van een halve verse limoen
Extra benodigheden
BBQ om direct mee te kunnen BBQ-en (in mijn geval heb ik de Kamado plaatring gebruikt van DX.XI, maar dit kan ook direct boven het vuur op een rooster).
Bamboe saté prikkers van ongeveer 15 cm lang om een mooie skewer van te maken.
Voorbereiding
Stap 1.
Maak de marinade door de sesam olie, soja saus, honing, knoflook, gember, rode wijn azijn, chili vlokken, zwarte peper en sap van de limoen met elkaar te mengen in een schaal.
Stap 2.
Maak de inside skirt steak goed schoon door alle harde stukken vet en de vliesjes er af te snijden en dep de steak droog. Snijd de inside skirt steak hierna op de draad in reepjes van ongeveer 1½ cm breed. Ik had steeds 2 reepjes nodig om 1 skewer te kunnen maken.
Stap 3.
Leg alle reepjes nu in de marinade en zorg dat de marinade het vlees overal goed raakt. Zet de schaal nu voor 2 uur terug in de koeling en schep na een uur de marinade nog een keer om over het vlees.
Stap 4.
Na 2 uur haal je de schaal uit de koeling en rijg je de reepjes vlees op het houten prikkers. Ga je de steak direct boven het vuur grillen dan adviseer ik om de houten prikkers een tijdje in het water te leggen zodat deze minder snel verbranden.
Bereiding
Maak je BBQ klaar voor direct gebruik en stook deze op tussen de 200 en 225 graden Celsius. Leg de inside skirt steak skewers op het rooster of op de plaat en keer deze na 1:30 minuut om. Herhaal dit nog 2 keer en haal de skewers hierna van het rooster om ze vervolgens 10 minuten te laten rusten.
De inside skirt steak is hiermee medium gebakken en nog mooi rood van binnen.Rasp nog wat limoen schil over de skewers en je hebt een heerlijk stukje vlees bereid.
Smakelijk eten!
Maak je mijn inside skirt steak skewers recept en plaats je dit op Instagram? Tag @braaiensnaai en ik plaats je gerecht in mijn story.