Inside skirt steak and fries recept

Inside skirt steak and fries recept | BBQuality

Inleiding

Steak and fries, het ultieme voetbalmatch diner. Korte bereidingstijd, ik beloof je, het neemt niet langer in beslag dan een goeie stamppot, simpel te bereiden en oh zo lekker. Dit inside skirt steak recept is gemaakt met de inside skirt steak en wordt geserveerd met balsamico uien en loaded fries met feta en aioli. Comfort food op zijn best!

Ingrediëntenlijst

  • 500 gram inside skirt
  • olijfolie
  • grof gemalen peper en zout
  • een zak friet (vers of uit de vriezer)
  • 100 gram feta
  • 1 bakje volle aioli (versafdeling supermarkt)
  • scheutje melk
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 2 takjes tijm
  • 1 tomaat
  • 1 grote witte ui
  • 3 takjes bladselderij
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen

Bereiding

Dit recept begin je met het aansteken van de BBQ. Het gehele recept wordt tijdens het koken bereid en vergt geen voorbereiding. Mocht je dit recept willen maken en is het onverhoopt ineens geen BBQ weer? Geen nood, in een grillpan kan je het vlees ook prima bereiden.

Direct grillen

Steek de BBQ aan en stel deze in op direct grillen op zo`n 220 tot 250 graden Celsius. Het rooster en de BBQ moeten echt heet zijn. Een inisde skirt is niet heel dik, en je wil met het grillen maximale smaak meegeven dus zorg dat alles kneiter heet is.

Balsamico uien

Snijd de ui in dunne ringen, en snijd de knoflook fijn. Zet een pan op het vuur en laat het uitje en de knoflook op lage temperatuur lekker fruiten samen met de tijm. Laat de ui dus glazig worden zonder het hard, bruin te bakken. Snijd in de tussentijd de tomaat in kleine blokjes. Zodra de ui glazig en zacht is, voeg je de suiker toe. Laat dit even karamelliseren en blus af met de balsamico azijn en worcestersaus. Laat het even inkoken tot het mooi stroperig is, haal de pan van het vuur en voeg de tomaat toe en schep goed door. De tomaat gaart in de warme ui, wordt lekker zacht maar behoud structuur. Je kan de ui, warm, lauwwarm en koud serveren. Het maakt voor de smaak niks uit.

Aioli

Ik heb het me makkelijk gemaakt in dit recept door een goeie kant en klare aioli te gebruiken van de versafdeling van de supermarkt. Leng de aioli aan met een scheutje melk en roer goed door zodat het vloeibaar wordt.

Ontdoe de inside skirt van loszittende en harde stukjes vet. Smeer de steak in met een dun laagje olijfolie.

Snijd de limoen in 2 helften en leg deze op de BBQ en laat deze mooi karamelliseren, de gekarameliseerde limoen op steak is echt te lekker.

Grillen

Leg de steak op de hete BBQ en bak deze kort en hard aan beide zijde aan. Bij een kerntemperatuur van 50 graden Celsius mag de steak er af. In dit geval durf ik wel te zeggen bij een steak van 2 cm dik, 2 minuten aan beide zijde en haal het vlees van de BBQ. Laat het vlees 2 minuten los afgedekt onder folie rusten.

Bak de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal duurt het zo`n 10 minuten, in een airfyer misschien iets langer. Stem het bakken van de friet en het bakken van de steak even goed op elkaar af.

Hak in de tussen tijd wat selderij fijn om te garneren.

Serveren maar!

Doe de friet in een schaaltje of op een bord en brokkel er wat feta op, garneer af met de aiolisaus, flink wat grof gemalen peper en een beetje gehakte bladselderij.

Snijd de steak aan en leg deze op je bord(en), garneer de steak met de balsamico uien, flink wat versgemalen peper, zeezout en gehakte selderij! Knijp de limoen uit over de steak en eet vooral heel erg smakelijk!

Maak je mijn inside skirt steak and fries recept en plaats je dit op Instagram? Tag @foodboozeandbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.