In bier gestoofd wildzwijnwang recept
Inleiding
In bier gestoofd wildzwijnwang recept. Heerlijke mals en zachte wildzwijnwangetjes gestoofd in bier! Lekker als voorgerecht, samen met de gepofte bietensalade. Lees verder en laat je verrassen door dit smaakvolle recept.
Ingrediëntenlijst
Wildzwijnwangetjes
- 1 kilogram wildzwijnwangen
- 2 flesjes Oijens kaboem bier
- 1 liter wildbouillon
- 3 stengels selderie
- 2 uien
- 1 wortel
- 3 eetlepels Braairub no.3
- 4 plakken peperkoek
- 3 eetlepels red eye gravy juspoeder
- 2 blokjes rookhout steeneik
Bietensalade
- 4 rauwe rode bieten
- 200 gram cottage cheese
- 25 gram bieslook
- 1 limoen
- 1 eetlepel BBQuality SPG rub
Benodigdheden
- Barbecue met mogelijkheid tot direct en indirect bereiden
- BBQ-tang
- Skillet
- Lepel
- Ovenschaal
- Aluminiumfolie
- Kom
- Snijplank
- Mes
- BBQ-handschoenen
- Aanmaakwokkels
Aan de gang met de wildzwijnwang!
Marineren & garen
Allereerst haal je het vlies van de wangetjes. Hierna kun je ze voorzien van de rub. Zorg voor een indirecte opstelling van je BBQ. Leg het rookhout op de kolen en de wangetjes op het rooster. Rook de wangetjes nu voor één uur op de barbecue.
Snijd vervolgens de wortel, selderie en ui in grove stukken en doe deze in de ovenschaal. Zodra de wangetjes 1 uur hebben gerookt, leg deze dan ook in de ovenschaal samen met de laurier. Giet hier nu het bier en de bouillon eroverheen. Dek het af met aluminiumfolie en zet ze terug op de BBQ.
Verhoog de temperatuur van de barbecue naar een dome-temperatuur van 130 graden Celsius en laat dit nu voor ongeveer 3 uur stoven. Check tussendoor over de wildzwijnwang al bijna uit elkaar vallen. Als dat al eerder is, haal ze er dan eerder af. Als dat nog niet het geval is, laat ze juist langer liggen.
Maak ze af!
Haal de wangetjes uit de schaal en zet even apart. Giet het vocht door een zeef in een skillet. Breng dit vervolgens aan de kook. Voeg nu de red eye gravy poeder toe en roer dit erdoorheen. Kruimel nu plak voor plak de peperkoek erin en kijk steeds hoe dik de saus wordt. Stop bij de juiste dikte. Leg de wangetjes nu terug in de saus en houd deze warm totdat je ze gaat serveren.
Bietensalade
Prik gaatjes in de bieten. Leg ze vervolgens in aluminiumfolie met wat zout en pak deze in. Plaats de rode bieten op de BBQ bij de wangetjes. Laat deze mee garen tot je merkt dat je er gemakkelijk in kunt prikken. Haal ze dan van de BBQ en laat een beetje afkoelen.
Verwijder nu de schil van de rode biet en snijd deze nu in kleine blokjes. Snijd daarna de bieslook in ringen. Meng de biet, bieslook en cottage cheese door elkaar en breng dit op smaak met het sap van de limoen en de SPG rub.
Wildzwijnwang serveren
Tot slot verdeel je de bietensalade over de borden en leg hierboven op een wildzwijnwang. Giet nog lekker wat extra van de saus over het vlees en er langs. Eet smakelijk!
Maak kennis met dit heerlijke recept op BBQuality-TV!
Maak je mijn in bier gestoofd wildzwijnwang recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!