Iberico lagarto taco’s recept

Iberico lagarto taco's recept | Fior di latte | BBQuality pork rub | BBQuality

Inleiding

Iberico lagarto taco's recept

De Iberico lagarto is het kettingvlees van de Iberico varkenshaas. Dit vlees is daardoor wat grillig en ongelijk, maar dankzij het extra vet, dat ook extra smaak heeft, blijft het mooi sappig en neemt het de rooksmaak van direct grillen goed op. Samen met de pittige salsa en de taco’s met gesmolten kaas maakt dit een geweldig gerecht.

Ingrediënten

Iberico lagarto taco's

  • circa 1 kilo Iberico lagarto
  • 10 maïstaco's
  • 300 gram fior di latte
  • 2 eetlepels BBQuality Pork rub
  • 15 gram platte peterselie
  • Klein blikje ananasschijven op siroop
  • 1 tomaat
  • 1 limoen
  • 1 jalapeño 
  • ½ rode ui
  • 1 potje groene salsa
  • Zout 


Benodigdheden

Voorbereiding

Verwarm de BBQ voor met een directe opstelling bij een dome-temperatuur van 200 graden Celsius. Verwarm ook gelijk de skillet of bakplaat mee.

Bereiding

Ananassalsa

Voorzie de Iberico lagarto eerst van de BBQuality pork rub en zet deze even apart. Grill nu de ananasschijven direct boven de kolen tot ze mooi gekleurd zijn. Snijd ondertussen de tomaat, jalapeño en ui in kleine blokjes, en doe dit na het grillen ook met de ananas. Hak de peterselie fijn en snijd de limoen doormidden. Meng de tomaat, jalapeño, ui, ananas, peterselie en het sap van een halve limoen, en breng op smaak met zout. De ananassalsa is nu klaar.

Grillen

Iberico lagarto

Grill de Iberico lagarto rondom mooi bruin, zodat het vlees een knapperige, goudbruine korst krijgt. Zorg ervoor dat de kerntemperatuur ongeveer 62 graden bereikt voor een perfect sappige en malse textuur. Haal het vlees van de BBQ en laat het minstens 5-10 minuten rusten onder losjes afgedekt aluminiumfolie. Hierdoor kunnen de sappen zich goed herverdelen, wat zorgt voor een nog voller en smaakvoller eindresultaat.

Taco's

Bak nu in een skillet of op een gietijzeren plaat de taco’s. Bak ze eerst 30 seconden aan één kant, draai ze dan om en leg wat fior di latte op een helft van de taco. Vouw de taco dubbel en bak hem nog eens 30 seconden aan elke kant, tot de kaas is gesmolten.

Serveren

Taco's maken

Klap de taco’s open en doe er een beetje van de groene salsa op. Snijd de Iberico lagarto in plakken en verdeel deze over de taco’s. Lepel de rest van de salsa eroverheen. Snijd de overgebleven helft van de limoen in parten en serveer deze er los bij.

Eet smakelijk!

Wil je dit smaakvolle recept graag in bewegende beelden zien? Bekijk het op BBQuality-TV!

Heb je mijn Iberico lagarto taco's recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.