Iberico braadworst met zuurkool recept
Inleiding
Braadworst, deze kennen we allemaal in de runder-, varkens- of gemengde versie. Maar de Iberico braadworst zullen er veel nog niet kennen. Dit is een zeer smaakvolle braadworst van het Iberico varken. Natuurlijk kun je deze ook met zuurkool of andere stamppotten eten. In deze bereiding in een pistoletbroodje met zuurkool, uitgebakken gerookt ontbijtspek en Mango-Cinnamon BBQ-saus. Ik neem je mee in mijn Iberico braadworst met zuurkool recept.
Ingrediënten
- 5 stuks Iberico braadworst
- 500 gram zuurkool
- 15 plakken gerookt ontbijtspek
- 5 afgebakken pistoletbroodjes
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 flesje Saus.Guru Mango-Cinnamon BBQsaus
Bereiding
Spoel de zuurkool met koud water uit en laat goed uitlekken in een bolzeef. Snijd 5 plakken gerookt ontbijtspek in reepjes.
Zet 2 bakpannen of skillets op een hittebron. Bak de reepjes gerookt ontbijtspek een beetje uit in een bakpan. Voeg daar de zuurkool en de rozijnen aan toe en bak deze voor 10-12 minuten op laag vuur. Ondertussen bak je de Iberico worsten in heet bakboter in de andere bakpan in ongeveer 10 minuten gaar. Halverwege de garing bak je er 10 plakken gerookt ontbijtspek bij uit.
Snijd de afgebakken (volgens de verpakking) pistoletbroodjes bijna doormidden van bovenaf. Duw het broodje open en vul deze met de gebakken zuurkool, leg er een Iberico braadworst erop. Vervolgens lekker wat Mango-Cinnamon BBQsaus errop en maak het geheel af met de uitgebakken plakken gerookt ontbijtspek.
Smakelijk eten!!!
Maak je dit heerlijk Iberico braadworst met zuurkool recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.