Hoeve Hoen hele kip recept

Hoeve Hoen hele kip recept | BBQuality chicken rub | The Grilling bastard | BBQuality

Inleiding

Hoeve Hoen hele kip recept

Dit recept met een Hoeve Hoen kippetje van de BBQ met romige citroenrisotto is heerlijk om te maken op een warme zomerdag! We gebruiken voor dit recept Hoeve Hoen kip, een kip die alle tijd heeft gekregen om rustig op te groeien met genoeg ruimte. En dat proef je: de hoen is sappig en erg mals, gemarineerd met zonnige smaken zoals citroen, knoflook en rozemarijn. Samen met de romige citroenrisotto komen deze smaken geweldig tot hun recht. Maak je klaar voor ons Hoevehoen hele kip recept!

Ingrediëntenlijst

Hoeve Hoen hele kip

  • 1 Hoeve Hoen hele kip
  • 6 tenen knoflook, geplet
  • 2 citroenen (1 voor de marinade, 1 in partjes)
  • 4 takjes rozemarijn
  • 100 milliliter olijfolie
  • BBQuality Chicken rub
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 blikje Leffe Blond bier 

    Citroenrisotto

    • 300 gram risottorijst
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 100 milliliter droge witte wijn
    • 1 liter kippenbouillon
    • 1 citroen (sap en rasp)
    • 50 gram Formaggio Duro, geraspt
    • 2 eetlepels mascarpone
    • Zout en peper naar smaak

    Benodigdheden

    Voorbereiding

    BBQ

    Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 180 graden Celsius.

    Hoeve Hoen hele kip prepareren

    Meng de geplette knoflook, citroenrasp, het sap van één citroen, rozemarijn en olijfolie in een kom. Voeg zout en peper toe voor extra smaak. Wrijf de Hoeve Hoen royaal in met de marinade, zowel van binnen als van buiten, en vergeet niet ook onder het vel wat van de marinade aan te brengen.

    Vul de hoen met citroenschijfjes en enkele knoflookteentjes, en strooi er nog wat van de BBQuality Chicken rub overheen voor extra smaak. Laat het vlees minstens één uur, maar bij voorkeur langer, marineren in de koelkast voor een nog betere smaak.

    Bereiding

    Hoeve Hoen hele kip

    Steek de BBQ aan en zorg voor een constante temperatuur van 180 graden Celsius, ideaal voor een gelijkmatige garing. Gebruik de indirecte hitte om de hoen langzaam te roosteren. Leg de hoen op de BBQ en laat het garen maar beginnen! Rooster ongeveer 70-90 minuten, of totdat de interne temperatuur een sappige 75 graden Celsius bereikt.

    Citroenrisotto

    Begin het met verhitten van de olijfolie in een pan en laat de sjalot zachtjes glazig worden, zodat de smaken vrijkomen. Voeg de risottorijst toe en bak deze kort mee tot de korrels beginnen te glanzen.

    Blus af met een scheut witte wijn en roer tot het volledig is opgenomen.

    Giet vervolgens, beetje bij beetje, de warme kippenbouillon erbij. Roer telkens tot de bouillon is opgenomen voordat je meer toevoegt. Neem hier 20 á 25 minuten de tijd voor om de rijst perfect romig te maken.

    Werk de risotto af met een vleugje citroensap en -rasp, gevolgd door een royale portie Parmezaanse kaas en mascarpone. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.

    Haal nu de kip, als deze gaar is, van de BBQ en laat deze 10 minuten rusten voordat je deze gaat aansnijden.



    Serveren

    Bord opmaken

    Serveer de sappige, gegrilde Hoeve Hoen kip samen met de romige citroenrisotto. Maak het gerecht af met een beetje extra citroenrasp en een takje verse rozemarijn voor een frisse touch. Geniet van jouw Hoeve Hoen hele kip recept!

    Wil je dit recept graag zien in een korte video? Bekijk het op BBQuality-TV!

    Heb je mijn Hoeve Hoen hele kip recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @thegrillingbastard en ik plaats je gerecht in mijn story.