Gyros van varkensnek (procureur)
Introductie
Wat niet veel mensen weten is dat je met een varkensnek of procureur veel meer kan dan je denkt. Zo kun je er bijvoorbeeld ook gyros mee maken. Gyros van de varkensnek is een heerlijk en daarnaast simpel BBQ gerecht. Eén van de voordelen van de varkensnek is dat het malser blijft dan bijvoorbeeld een kophaas. Dit komt omdat de varkensnek wat vetter is dan de de kophaas.
Het marineren
Zorg er ten eerste voor dat de BBQ 200 graden warm is.
- Meng alle kruiden in een bakje.
- Snij het vlees vervolgens in blokjes van 2 bij 2 cm.
- Meng het vlees daarna en de kruiden.
- Laat het tenslotte minimaal 2 uur marineren.
De bereiding
- Plaats de spiezen op direct vuur (beide zijdes ongeveer 7 minuten).
- Haal de spiezen daarna van het direct vuur en plaats ze nog 5 á 10 minuten op indirect vuur.
Kijk nu ook BBQuality TV!
Hoe maak ik gyros op de BBQ?
BBQuality TV op Youtube
BBQuality
BBQuality staat voor betaalbaar kwaliteitsvlees voor op de barbecue. Ons vlees is van nature al heerlijk van smaak, maar met een bbq marinade, ook wel rub genoemd, kunt u uw vlees op de door u gewenste smaak brengen. Bestel uw BBQ vlees vandaag en ervaar de smaak van BBQuality!
Ingrediënten
- Varkensnek (procureur) 750 gram
- Zeezout 2 eetlepels
- Tijm 1 eetlepel
- Oregano 1 eetlepel
- Rozemarijn 1 eetlepel
- Versgemalen zwarte peper 2 eetlepels
- Komijnpoeder 1 eetlepel
- Paprikpoeder 3 eetlepels
- Olijfolie 4 eetlepels
- Uienpoeder 2 eetlepels
- Knoflookpoeder 2 eetlepels