Gevuld varkenshaas recept
Inleiding
Gevuld varkenshaas recept met brie, honing en cranberry’s. De varkenshaas is het meest malse vlees uit het varken. Dit vlees in combinatie met de brie, honing en cranberry's moét je geprobeerd hebben op de barbecue!
Wat heb je nodig?
Ingrediënten
- 300 gram varkenshaas
- 1 plak brie
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel cranberry's
- No Rubbish The Taste Rub
- 2 handjes rooksnippers appel
Benodigdheden
- Barbecue met mogelijkheid tot direct en indirect bereiden
- Kernthermometer
- Snijplank
- Scherp mes
- Tang
- Slagerstouw
Bereiding van de varkenshaas
Rollen maar...
Begin met het verwarmen van de kamado/barbecue op 150 graden Celsius voor indirect grillen.
Vervolgens ga je de varkenshaas vlinderen. Vul het vlees vervolgens met één plak brie, één theelepel honing en één eetlepel cranberry's. Rol daarna het vlees op en bind vast met slagerstouw. Zo kan er niks uitlopen!
Als je het vlees dicht gebonden hebt, voorzie je buitenkant van de rub.
Grillen
Leg nu het vlees op de kamado/barbecue bij 150 graden Celsius. Aanrader: doe dit met wat snippers appelhout.
Bij een kerntemperatuur van 58 graden Celsius mag het vlees van de grill. Bouw nu de kamado/barbecue om voor direct grillen en breng de temperatuur van 250 graden Celsius. Grill vervolgens de haas rondom nog even af.
Serveren van de varkenshaas
Als je het vlees rondom gegrild hebt dan mag het van de kamado/barbecue worden gehaald. Laat nu nog even 10 minuten laten rusten et voilà... Eet smakelijk!
Je kunt dit recept nu bekijken op BBQuality-TV!
Maak je mijn varkenshaas recept gevuld met brie, honing en cranberry’s en plaats je dit op Instagram? Tag dan @urban_barbecue en ik plaats je gerecht in mijn story.
Ingrediënten
- Varkenshaas 250 gr.
- Brie 1 pl.
- Honing 1 tl.
- Cranberry 1 el.
- Rooksnippers appelhout 2 handjes
- No Rubbish The Taste Rub