Gevlochten lamshaas recept met couscous

Lamshaas recept met couscous | Maikel | BBQuality

Inleiding

Lamshaasjes zijn ideaal om per drie te vlechten. Zo hebben ze wat langer nodig om te garen, slaan ze minder snel door en ziet het er ook nog eens leuk uit. Samen met de frisse couscous is dit een heerlijk zomers en licht gerecht. Lees hier mijn recept voor gevlochten lamshaasjes met couscous.

Ingrediënten

Lamshaas en couscous

  • 500 gram lamshaas
  • 1 eetlepel SPG Rub 
  • 15 gram munt
  • 15 gram peterselie
  • Rasp van ½ citroen
  • Olijfolie 
  • 400 gram couscous
  • 200 gram feta
  • 1 courgette
  • 1 granaatappel
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetlepel BBQuality SPG Rub

    Benodigdheden

    Voorbereiding

    Snijd 5 gram peterselie en 5 gram munt fijn en meng dit met de citroenrasp, 1 eetlepel BBQuality SPG-rub en wat olijfolie. Smeer de lamshaasjes hiermee in en laat ze ongeveer 4 uur marineren. Leg daarna 3 ongeveer even lange haasjes naast elkaar en prik aan één uiteinde een prikker zodat de 3 haasjes aan elkaar vastzitten. Vlecht de haasjes en prik aan het andere uiteinde ook een prikker, zodat je gevlochten haasjes hebt.

    BBQ

    Als de smaak goed in de lamshaasjes is getrokken, begin je met het aansteken van de BBQ voor een directe en indirecte bereiding en breng je hem naar een dome-temperatuur van 180 graden Celsius.

    Bereiding

    Couscous

    Begin met 550 gram water in een pannetje te doen met een bouillonblokje en breng dit aan de kook. Zodra het kookt, giet je het over de couscous in een kom, voeg een flinke scheut olijfolie toe en roer goed door. Dek de couscous af en laat 5 tot 10 minuten staan.

    Snijd 10 gram munt en 10 gram peterselie fijn en haal de zaadjes uit de granaatappel. Snijd de courgette in plakken en halveer deze. Doe er wat olijfolie overheen, voeg 1 eetlepel BBQuality SPG-rub toe en meng goed door. Grill de plakken aan beide kanten op de BBQ aan de directe zijde.

    Roer de couscous los met een vork en voeg alle ingrediënten toe, behalve de courgette. Meng goed door en breng op smaak met de BBQuality SPG-rub.

    Lamshaas

    Leg de gemarineerde lamshaasjes op de indirecte zijde van de BBQ en gaar ze tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius. Zodra deze temperatuur is bereikt, grill ze dan aan beide kanten nog even af voor de kleur, tot een kerntemperatuur van 52 graden Celsius. Haal ze van de BBQ en laat ze rusten.

    Serveren

    Doe de couscous op een grote schaal en verdeel de courgette erover. Haal de prikkers uit de lamshaasjes en leg ze bovenop de couscous.

    Eet smakelijk!

    Dit recept ook zien in een korte video? Bekijk het op BBQuality-TV

    Maak je mijn gevlochten lamshaas recept met couscous en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!