Gestoofde varkenswang recept
Inleiding
Varkenswang is een heel mooi stukje vlees die goed kunt roken en stoven. Zodra ze mooi gaar zijn gestoofd, na het roken, hou je heerlijk zacht en mals vlees over. In dit gestoofde varkenswang recept hebben we de varkenswangen gestoofd in tomatensaus en afgetopt met gesmolten kaas. Dit gerecht is erg lekker in combinatie met wat pasta of friet.
Ingrediëntenlijst
Varkenswangetjes
- 1 kilogram varkenswangetjes
- 2 eetlepels All Purpose rub
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 3 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 6 tomaten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 100 gram boter
- 500 milliliter gevogelte bouillon
- 100 gram geraspte mozzarella
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Basilicumblaadjes
- 1 blokje rookhout Amandel
Benodigdheden
BBQ voorbereiden
Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 110 graden Celsius.
Bereiding
Varkenswang op de BBQ
Mocht je wangetjes hebben waar nog vlies op zit, verwijder deze dan eerst en voorzie ze vervolgens van de rub.
Snipper nu de ui en hak de knoflook. Ris de blaadjes van de tijm en rozemarijn en hak deze fijn en snijd de tomaten in blokjes.
Als de barbecue op temperatuur is, leg dan het rookhout op de kolen en de varkenswangetjes op het rooster. Rook de het vlees nu voor 30 minuten en haal ze daarna van de barbecue. Bouw de barbecue nu zo op, dat de dutch oven direct boven de kolen kan staan. Breng de dome-temperatuur van de barbecue dan naar 200 graden Celsius.
Tomatensaus maken
Smelt de boter in de dutch oven en bak nu de ui en de knoflook aan tot glazig. Voeg ook de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Daarna kunnen de tomaten, kruiden en bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook.
Samenvoegen!
Voeg nu de varkenswang toe aan de dutch oven en doe de deksel erop. Breng de barbecue terug naar een dome-temperatuur van 160 graden Celsius. Gaar het vlees nu 2 tot 4 uur tot de wangetjes heerlijk zacht zijn en net niet uit elkaar vallen. Roer wel af en toe door!
Als de wangetjes zover zijn meng dan de mozzarella en Parmezaanse kaas door elkaar en leg op elk wangetje een hoopje kaas. Laat ze tot slot zonder deksel nog even garen tot de kaas gesmolten is.
Serveren
Leg vlak voor het serveren op elk wangetje nog een blaadjes basilicum. Dit gerecht is lekker met wat pasta of friet. Maar kan ook heerlijk op een warm broodje worden geserveerd. Geniet van jouw varkenswang met tomatensaus!
Bekijk hier een korte video van dit overheerlijke recept!
Maak je mijn gestoofde varkenswang recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story