Gegrilde Volwaard kip recept
Inleiding
Gegrilde kip blijft voor mij toch wel een van de favorieten van de barbecue. Het hele gezin geniet ervan en dit gegrilde Volwaard kip recept was ook echt weer een succesnummer. De Volwaard kip heeft een goed leven gehad op de boerderij en dat proef je; ontzettend mals en echt heel smaakvol! Het vlees blijft sappig door de kip te vullen met sinaasappel en limoen. De chicken rub en BBQ-saus maken het geheel helemaal af!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- Volwaard hele kip - 1 stuk
- Sinaasappel - 1 stuk
- Limoen - 1 stuk
Naar smaak toevoegen
- Traeger Chicken Rub of BBQuality chicken rub
- Traeger Sugar Lips Glaze of BBQ the Cherry
Benodigdheden
Voorbereiding
Snijd de sinaasappel en limoen in kwarten en leg deze apart. Snijd vervolgens het touwtje van de kip los en kruid de binnenkant van de kip met de rub. Vul daarna “het gat” van de kip op met de sinaasappel en limoen. Wrijf nu de rest ook in met je rub. Steek een vleesthermometer in het dikste stuk van de kippenborst.
BBQ voorbereiden | grillen | aan tafel!
Start je barbecue of grill op en verhit ‘m tot een dome-temperatuur van 190 graden Celsius. Als de barbecue of grill op temperatuur is, plaats dan je kip op het grillrooster op indirecte hitte. Na 50 à 60 minuten - of als de kip 60 graden Celsius kerntemperatuur heeft - smeer je de kip rijkelijk in met je favoriete BBQ-saus.
Geniet ervan!
Heb je mijn gegrilde Volwaard kip recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @grilltimster en ik plaats je gerecht in mijn story.