Gebakken varkenshaas recept

Gebakken varkenshaas recept | BBQuality

Varkenshaas, een lekker zacht stukje vlees. Dit gebakken varkenshaas recept is simpel, maar erg lekker. De varkenshaas is gekruid met tijm, rozemarijn en oregano.

Bereiding

Maal de kruiden fijn in een vijzel of probeer ze fijner te snijden op een snijplank. Pak de varkenshaas en zet het puntje naar binnen vast met een cocktail prikker. Dit doe je omdat het puntje tijdens de garing kan uitdrogen. Kruid de varkenshaas met de kruiden en maal er vervolgens wat peper en zeezout erover.

Bak de varkenshaas in bakboter rondom goudbruin en gaar deze op laag vuur verder in ongeveer 12 minuten. De kern mag best nog een beetje rosé zijn, dan is de varkenshaas mooi mals en sappig.

Snij de varkenshaas in plakken en serveer direct.

Smakelijk eten!!! 

Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story.

Ingrediënten

  • Varkenshaas 2 stuks van 200 gram
  • Tijm 1 theelepel
  • Rozemarijn 1 theelepel
  • Oregano 0,5 theelepel
  • Gemalen peper en zeezout naar smaak
  • Bakboter