Flying Dutchman Wagyu burger recept

Flying Dutchman Wagyu burger recept | Lindy | BBQuality

Inleiding

Flying Dutchman Wagyu burger recept

Een super lekkere burger! Normaal gesproken eet je de Flying Dutchman zonder hamburgerbroodje, waardoor het een koolhydraatarm recept is. Maar met broodje vind ik het lekkerder!

Ingrediënten

Flying Dutchmen burger

Benodigheden

Voorbereiding

BBQ

Begin met het aansteken van de BBQ voor directe hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 180 graden Celsius.

Bereiding

Wagyu burger

Grill de Wagyu-burger op directe hitte tot een kerntemperatuur van ongeveer 48 graden Celsius.

Ontbijtspek, ui en hamburgerbroodjes

Leg het ontbijtspek op een met bakpapier beklede bakplaat en zet de oven op 180 graden Celsius. Zet het ontbijtspek in de koude oven. Op deze manier wordt het spek krokant zonder al te veel volume te verliezen. Dit duurt ongeveer 10 á 15 minuten. Na 10 minuten bakken leg je de doorgesneden burgerbroodjes erbij. Ik leg ze op het ontbijtspek zodat de smaak ervan mooi in de broodjes kan trekken.

Snijd de ui in 8 dikke plakken en bak deze in zijn geheel in een koekenpan met wat bakboter. De baktijd bedraagt ongeveer 8 á 10 minuten. Begin op middellaag vuur en verhoog daarna het vuur om de ui een mooie donkere kleur te geven en te karameliseren.

Serveren

Bouwen maar!

Als alle elementen klaar zijn, ga je de Flying Dutchman bouwen. Begin met de onderkant van het burgerbroodje, leg er vervolgens een plakje ontbijtspek op, daarna een plak ui, gevolgd door de Wagyu burger met een plak cheddar. Leg er vervolgens weer een plak ui op. Voeg de BBQuality The Burger saus naar smaak toe en sluit af met het bovenste deel van het burgerbroodje. En dan zeg ik: laadklep open en knoeien maar! 

Bekijk een korte video van dit recept op BBQuality-TV!

Maak je mijn Flying Dutchman Wagyu burger recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @lindyslekkernijen en ik plaats je gerecht in mijn story!