Côte de Boeuf met gegrilde courgette recept

Côte de Boeuf met gegrilde courgette recept | Cooking in Twente | BBQuality

Inleiding

Côte de Boeuf met gegrilde courgette recept. Dit recept combineert een perfect gegrilde Côte de Boeuf met gegrilde courgette, gemarineerd in kruidenolie. Het gerecht wordt afgemaakt met sjalotjes en een vleugje balsamico azijn. Een smakelijke maaltijd, ideaal voor een zomerse BBQ!

Ingrediëntenlijst

Voor het vlees:

Voor de garnering van het vlees:

  • 3 sjalotjes
  • Balsamicoazijn
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • Olijfolie

Voor de courgette:

  • 2 courgettes
  • Geraspte kaas bijvoorbeeld Forrmaggio Duro
  • Peper & zout
  • 2 eitjes of 4 kwarteleitjes
  • Balsamico crème

Voor de kruidenolie:

  • 100 milliliter olijfolie
  • 3 knoflookteentjes, grof gehakt
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • Zout & peper

Benodigdheden


Voorbereiding

Courgette voorbereiden:

Snijd de courgette in dunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf. Bestrooi de plakjes met peper en zout en leg ze in een schaal. Bereid de kruidenolie in een klein pannetje door de gewenste kruiden toe te voegen en verwarm deze op de BBQ of het fornuis. Laat de kruidenolie vervolgens even afkoelen tot kamertemperatuur. Giet de afgekoelde kruidenolie over de courgetteplakjes en laat het geheel een uurtje intrekken zodat de smaken goed kunnen mengen.

BBQ voorbereiden:

Verwarm de BBQ voor op 150 graden Celsius voor indirect grillen. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten voor een houtskoolgrill en 10-15 minuten voor een gasgrill.



Bereiding

Côte de boeuf

Bestrooi de côte de boeuf royaal met peper en zout. Leg het vlees op de BBQ en laat het garen totdat het een kerntemperatuur van ongeveer 50 graden Celsius heeft bereikt; dit duurt ongeveer 30 minuten.

Haal het vlees van de BBQ en laat het rusten. Verhoog de temperatuur van de BBQ naar 220 graden Celsius om het vervolgens direct te grillen.


Garnering en courgette

Garnering voorbereiden

Snipper de sjalotjes en fruit ze in een pan met wat olijfolie. Voeg het venkelzaad en korianderzaad toe en meng goed. Zet het mengsel apart en voeg later een scheut balsamicoazijn naar smaak toe.

Courgette grillen

Haal de courgetteplakjes uit de marinade en grill ze op de BBQ tot ze mooie grillstrepen hebben. Leg ze daarna in een serveerschaal.


Vlees afgrillen:

Als de BBQ de gewenste temperatuur heeft bereikt, grill je de côte de boeuf nog 2 minuten per kant. Laat het vlees daarna weer even rusten.

Eieren koken

Kook ondertussen de eitjes of kwarteleitjes en leg ze bij de courgette in de serveerschaal. Rasp de formaggio duro over de courgette en besprenkel met balsamico crème.

Serveren

Côte de boeuf

Snijd de côte de boeuf in mooie plakjes en leg deze op een aparte plank. Serveer met de gebakken sjalotjes en een scheutje balsamicoazijn.

Gegrilde courgette

Leg de gegrilde courgette op een serveerschaal, voeg de gekookte eieren toe, rasp de formaggio duro eroverheen, en besprenkel met balsamico crème.

Eet smakelijk!

Wil je deze feestmaaltijd ook graag in bewegende beelden zien? Bekijk het op BBQuality-TV!

Maak je mijn côte de boeuf met gegrilde courgette recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @Cookingtwente en ik plaats je gerecht in mijn story!