Chinese pannenkoekjes met eendenborstfilet en hoisinsaus recept
Inleiding
Mijn favoriete voorgerecht bij de Chinees/Kantonees in Nijmegen… Chinese pannenkoekjes met eendenborstfilet en hoisinsaus! Helaas mogen we daar al een tijdje niet naar toe vanwege Corona en moeten we dit gerecht thuis maar eens na gaan maken.
Het is sowieso al een feestje om naar de Toko te gaan en ik kwam dan ook weer thuis met eigenlijk veel meer dan ik nodig had.
Het Chinese pannenkoekjes met eendenborstfilet en hoisinsaus recept is heel simpel en makkelijk en ik weet zeker dat je hierna veel vaker eendenborstfilets gaat bereiden.
Ingrediëntenlijst
- 2 eendenborstfilets
- 10 Chinese pannenkoekjes (verkrijgbaar bij de Toko)
- 1 komkommer
- 2 lente ui
- 1 klein zakje julienne wortel
- 2 eetlepels five spices
- 1 eetlepel zeezout
Hoisinsaus
- 8 eetlepels pindakaas
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2,5 eetlepel sesamolie
- 2,5 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel sambal
- 200 milliliter sojasaus
- 4 teentjes knoflook
Benodigdheden
- BBQ met skillet of plancha
- Stoommandje of stoomoven
Bereidingswijze
- Pel en snijd de knoflook fijn. Bak deze rustig glazig in een pannetje en voeg hierna de pindakaas, basterdsuiker, sesamolie, witte wijnazijn, sambal en sojasaus toe.
- Laat de saus rustig inkoken en indikken voor ongeveer 15 minuten.
Haal het pannetje van het vuur en laat de saus afkoelen in een kommetje of wekpotje.
De saus is in een gesloten (wek)potje een aantal weken houdbaar in de koeling. - Snijd de huid van de eendenborstfilets met een scherp mes kruislings in en verdeel de fives spices poeder en het zout over de filets.
- Steek ondertussen je BBQ aan om direct te grillen op ongeveer 160 graden Celsius. Kies je voor een plancha BBQ, zorg dan dat je plancha niet te heet is.
- Was de groentes en de snijd deze in julienne reepjes.
- Zodra je BBQ op temperatuur is leg je de filets met de huidkant naar beneden in een koude skillet en plaats deze in de BBQ.
- Bak de filets op de huidkant voor ongeveer 15 minuten (tot de huid mooi knapperig is).
- Draai hierna de filets om en bak deze voor 5 minuten op de vleeskant tot een kerntemperatuur van 58 graden Celsius.
Haal de filets van de BBQ en laat deze voor 10 minuten rusten voordat je deze in plakjes snijd. - Stoom ondertussen de (ontdooide) pannenkoekjes voor 2 á 3 minuten in het stoommandje of de stoomoven.
- Smeer je pannenkoekje in met een beetje Hoisinsaus en verdeel wat groentes en een paar plakjes eendenborstfilet over de pannenkoek.
- Vouw de pannenkoek dicht en smakelijk eten!
Maak je mijn Chinese pannenkoekjes met eendenborstfilet en hoisinsaus recept en plaats je dit op Instagram? Tag @braaiensnaai en ik plaats je gerecht in mijn story.
Ingrediënten
- Eendenborstfilet 2 stuks
- Chinese pannenkoekjes 10 stuks
- Komkommer 1 stuk
- Lente ui 2 stuks
- Jullienne wortel 1 klein zakje
- Five spices 2 eetlepels
- Zeezout 1 eetlepel
- Voor de Hoisinsaus
- Pindakaas 8 eetlepels
- Bruine basterdsuiker 4 eetlepels
- Sesamolie 2,5 eetlepel
- Witte wijnazijn 2,5 eetlepel
- Sambal 1 eetlepel
- Sojasaus 200 milliliter
- Knoflook 4 teentjes