Cherry cola en jalapeño beef jerky recept

Cherry cola en jalapeño beef jerky recept | runderachtermuis | BBQuality

Inleiding

Beef Jerky! Éen van de meest bekende Amerikaanse snacks! Wie houdt er nou niet van?! Dit cherry cola en jalapeño beef jerky recept geeft het vlees een verrassende lichtzoete en lichtpikante smaak. Lees snel verder voor het hele recept.

Ingrediëntenlijst

Beef jerkey

Benodigdheden

  • BBQ of smoker voor indirecte bereiding
  • Tang
  • Schaal
  • Pan
  • Plastic folie
  • Plastic zak
  • Snijplank
  • Mes

Maak de BBQ klaar

Begin met het aansteken van de BBQ of smoker. Zorg voor indirecte opstelling en breng de dome-temperatuur naar 80 graden Celsius.

Bereiding van de Beef jerkey

Marinade maken

De dag voor je de jerky wil gaan roken, maak je alvast de marinade. Dit doe je door alle ingrediënten, behalve de rundermuis en rooksnippers, in een pannetje aan de kook te brengen. Laat deze tot de helft inkoken. Als 'ie zover is, laat het dan afkoelen in de koelkast.

Door met het vlees!

Nu gaan de we runderachtermuis in zo dun mogelijke plakken snijden. Dit gaat het makkelijkste als deze nog een beetje bevroren is en zorg voor een scherp mes. Wanneer de marinade is afgekoeld en het vlees in plakken is gesneden, voeg deze dan samen in een kom en meng goed door. Dek de kom af en laat minimaal 8 uur (maar het liefst 24 uur) marineren in de koelkast.

De volgende dag...

Wanneer de BBQ of smoker op temperatuur is, leg dan de steeneik rooksnippers op de kolen. Verdeel vervolgens de plakken zo goed mogelijk over het rooster van de BBQ. Laat er wel een klein beetje ruimte tussen. Rook de jerky nu zachtjes bij 80 graden Celsius voor minimaal 3 uur. Let op: hoe dikker de plakken zijn, hoe langer ze nodig zullen hebben om te drogen.

Zodra de plakken vlees droog en gerookt genoeg zijn, haal je ze van de BBQ. Doe het vlees nu in een plastic zak, zoals een diepvries zak, maar laat deze wel open. Zo kunnen ze een beetje stomen, waardoor ze niet helemaal droog worden tijdens het afkoelen.

Serveren

Als het vlees afgekoeld is, kun je eindelijk lekker genieten van de jerky. De beste manier om het vlees te bewaren, is op een goed afgesloten, donkere en koele plek. Enjoy!

Maak het jezelf makkelijker door deze superhandige video te bekijken op BBQuality-TV!

Maak je mijn cherry cola en jalapeño beef jerky recept met chimichurri en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.