Char siu kip met komkommer

De voorbereiding

Om deze overheerlijke Char Siu kip te kunnen maken, moet je beginnen met het verwijderen van eventuele pezen uit de kippendij, maar laat het vet zitten. Snijd de kip in kleine blokjes en doe deze in een afsluitbare zak/bak. Meng de Char Siu saus hier goed doorheen en leg dit voor 8 uur in de koelkast om te marineren (af en toe eens opnieuw mengen is altijd een goed idee bij marineren).

Bereiden van de Char Siu kip

Snij de komkommer in dikke plakken van 2,5 cm dik en snij deze plakken in 3 repen. Maak nu spiesen van de kip en komkommer.

Grill de spiezen nu af op een hete BBQ direct boven de kolen. Om nog meer indruk te maken op je gasten kan je er ook voor kiezen om ze op tafel op een irori af te grillen. Een irori? Ja zeker een irori: mocht je hier meer over willen weten lees dan hier de uitleg van FOOD by OSFA. Hou er wel rekening mee dat op een irori het langer duurt.

Serveer de spiesen met wat gebakken uitjes en eventueel een frisse salade van de resterende komkommer. En geniet van jouw char siu kip!




Ingrediënten

  • Kippendij (zonder vel) 400 gr
  • Char Siu saus 150 gr
  • Prei 1 st
  • Sesamzaad 5 theelepels
  • Keukenzout 0,5 theelepel