Burger d’n Hollander
Burger d'n Hollander
D'n Hollander, een heerlijke burger van het Hollands Dubbeldoel rund met Hollands garnituur.
Voorbereiding
Bereid de BBQ voor op direct grillen, voorkeur met een gietijzeren rooster.
Bak de broodjes af volgens de verpakking.
Was ondertussen de sla en laat deze goed uitlekken. Snijd de tomaat alvast in dunne plakken.
Bereiding
Zet een skillet op het rooster en bak alvast het gerookt ontbijtspek.
Wanneer de BBQ en het rooster echt heet zijn gaan we de heerlijke Dubbeldoel burgers grillen. Je mag deze zeker medium grillen, zo vind ik ze het lekkerste!
Wanneer de DubbelDoel burgers bijna klaar zijn, dan strooi je er een beetje gemalen peper en zeezout op. Snij nu even de reeds afgebakken broodjes open en grill ze even kort aan de binnenzijde op de hete grill.
Opbouw van de burger d'n Hollander
Smeer de onderkant van het broodje in met mayonaise, leg er dan een paar blaadjes sla op, vervolgens 3-4 plakjes tomaat, dan de DubbelDoel burger, hierna een plak Hollandse gatenkaas, dan de gebakken plakjes gerookt ontbijtspek, en als laatste wat tomatenketchup. Leg dan de bovenkant van het broodje op je fantastische burger. Een prikker erin helpt tegen het omvallen.
Smakelijk eten!!!
Ingrediënten
- Nederlands Dubbeldoel burger 2 stuks
- Afbakbroodjes 2 stuks
- Hollandse gatenkaas 2 grote plakken
- Gerookt ontbijtspek 4 plakken
- Hollandse kropsla paar blaadjes (40 gram)
- Mayonaise 2 eetlepels
- Tomatenketchup 2 eetlepels
- Vers gemalen peper en zeezout naar smaak