Bull’s wing recept

Bull's wing recept | Beef wing | SPG rub | Red eye gravy | BBQuality

Inleiding

Bull's wing recept

Dit gerecht is een mooie showstopper en toch net even anders dan het roken van gewone sucade. Het bot zelf voegt ook extra smaak toe. Een bull's wing (ook wel beef wing genoemd) is eigenlijk sucade die nog aan het schouderblad zit; normaal wordt deze er vanaf gesneden. Mocht je plakken overhouden, dan zijn deze na het garen ook lekker om een andere keer aan te bakken.

Ingrediënten

    Benodigdheden

    • BBQ voor indirecte bereiding
    • Aluminium folie
    • Koelbox
    • Oude handdoeken
    • Pannetje 

      Voorbereiding

      BBQ

      Maak je BBQ gereed voor een indirecte bereiding en stook de BBQ op tot een dome-temperatuur van 110 graden Celsius.

      Bereiding

      Roken

      Doe eerst de BBQuality SPG rub over de bull's wing en laat dit even kort intrekken. Hierna kan het vlees op de BBQ met het rookhout. Laat de bull's wing nu eerst 3 tot 4 uur rustig roken.

      Maak daarna van meerdere lagen aluminiumfolie een boot waar de beef wing in past, met randen die hoog genoeg zijn om veel vocht vast te houden. Snijd de uien in dikke halve ringen en plet de teentjes knoflook.

      Verder garen

      Doe nu de ui, knoflook, laurier, bier, fond en water in de aluminiumfolie-boot en leg de bull's wing erbovenop. Zet dit terug op de BBQ en laat het rustig verder garen tot een kerntemperatuur van 92 graden Celsius of tot het vlees mooi zacht is als je er een prikker in steekt.

      Kijk tussendoor of er nog genoeg vocht in de boot zit; vul dit anders aan met water.

      Als de beef wing zover is, haal hem dan uit de boot en wikkel hem in aluminiumfolie en handdoeken. Plaats hem in een koelbox en laat minimaal 1 uur rusten, langer mag ook.

      Laatste loodjes

      Jus maken

      Giet het overgebleven vocht in een pannetje en breng dit aan de kook. Voeg, zodra het kookt, beetje bij beetje wat van de red eye gravy poeder toe, terwijl je voortdurend roert, totdat de gewenste smaak is bereikt. Laat de saus enkele minuten doorkoken zodat de smaken goed kunnen mengen. Als de saus nog te dun is, los dan wat maïzena op in een klein beetje koud water en voeg dit al roerend toe aan de saus. Blijf roeren totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Laat het geheel nog even zachtjes pruttelen om de maïzena goed door de saus te laten opnemen en om een mooie, gladde saus te krijgen.

      Serveren

      Plakken snijden

      Na het rusten kun je het vlees van het bot snijden en eventueel alvast een paar plakken afsnijden. Serveer samen met de jus. Mocht je aan het eind nog wat overhouden, dan kun je de plakken bewaren en op een later moment in de pan bakken. Dit is ook erg lekker.

      Eet smakelijk!

      Wil je dit low and slow recept in een snelle video zien? Bekijk het op BBQuality-TV!

      Maak je mijn bull's wing recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!