Buikspek Gua Bao

Buikspek recept | BBQuality

Inleiding

Gua Bao is een populair gerecht in streetfood in Taiwan maar de oorsprong van dit gerecht ligt in China.
Het is een gestoomd broodje wat vaak met vlees en garnituur gevuld wordt.

 

Voor dit broodje heb ik het buikspek zonder zwoerd van BBQuality gebruikt. Dit vervolgens langzaam gegaard en in dunne plakjes gesneden. Tip mocht je geen stoommandje hebben voor de broodjes, dan werkt een pan water met daarop een vergiet met een deksel erop ook erg goed.

Buikspek zonder zwoerd bereiden

Bereidingswijze

Verwarm de azijn, water en suiker op een laag vuurtje totdat de suiker is opgelost.

Leg de groenten in het warm zoetzuur (water, suiker, azijn) en zet het in de koelkast om te koelen.

Smeer het buikspek zonder zwoerd met Baowow in. Gaar deze low en slow op de bbq bij 100 graden voor ongeveer 3 uur tot een kerntemperatuur van 77 graden.

Stoom terwijl de buikspek ligt te garen de broodjes. Doe dit zo laat mogelijk zodat ze mooi zacht zijn.

Snij de buikspek nu in plakjes en grill deze op hoge temperatuur (rond de 200 graden) krokant.

Vul de broodjes en eet smakelijk.