Buffalo kippenvleugels
De voorbereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Buffalo kippenvleugels. Maak een marinade van het citroensap, olijfolie, tabasco saus, zeezout en vers gemalen zwarte peper. Meng vervolgens met je handen de kippenvleugels met de marinade. Laat de marinade rustig in alle kippenvleugels intrekken.
De kippenvleugels
Maak ondertussen de barbecue gereed met een directe en indirecte zone op 210 – 230 gr. C. Als de barbecue vervolgens op temperatuur is leg de kippenvleugeltjes aan de indirecte zone. Laat ze ten slotte 20 minuten garen met de deksel gesloten.
De saus
In de tussen tijd kun je saus maken. Smelt hiervoor de roomboter in een pan met een dikke bodem. Giet als de roomboter gesmolten is de barbecuesaus erbij en roer alles goed door. Voeg hierna de cayennepeper, chipotlesaus en gedroogde rode peper bij de saus. Roer dit alles goed door en breng de saus aan de kook. Laat de saus 5 minuten op laag vuur doorkoken. Houd de saus warm door deze op de barbecue te plaatsen bij de indirecte zone.
Aan tafel!
Na 20 minuten mogen de kippenvleugeltjes in de pan met de saus. Haal ze goed door de saus heen zodat ze allemaal met een laagje bedekt zijn. Laat ze hierin 10 minuten liggen. Gril de Buffalo kippenvleugels daarna af boven de directe zone tot een kerntemperatuur van minimaal 72 gr. C. Het afgrillen gaat snel blijf daarom bij de barbecue. Zorg ervoor dat je Buffalo kippenvleugeltjes niet zwart worden.
Ingrediënten
- Kippenvleugels 1 kilo
- Citroensap 1 el
- Olijfolie 3 el
- Tabascosaus 1 el
- Zeezout 1 el
- Zwarte peper 1 el
- De saus:
- Barbecuesaus 200 ml
- Roomboter 120 gram
- Cayennepeper 1 el
- Chipotlesaus 2 el
- Gedroogde rode peper 1 el