Broodje varkensschnitzel

Broodje varkensschnitzel recept | BBQuality

Inleiding

Onlangs was ik onderweg van Berlijn naar Eindhoven en onderweg bij het tankstation in Duitsland zag ik een broodje schnitzel. Helaas koud en vrij zompig, omdat het broodje al even in de vitrine lag, maar desondanks best een smakelijke snack. Ik dacht, dat kan beter, dus hierbij de snack in de meeste verse vorm die je kan maken, heerlijk!

  • 2 lepels mayonaise
  • 1 lente-ui
  • 1/4 citroen

Bereiden van het broodje varkensschnitzel

Bak een schnitzel in roomboter, op laag vuur. Neem een ciabatta stokbrood en snijd schuin de kop en kont er af. Was de sla en ontdoe de sla van de harde nerf, breek het witte gedeelte weg zodat je alleen de buitenste groene randen overhoudt. Bedek de onderkant van het broodje met sla. Snij de tomaten in dunne plakken en leg deze met twee plakken naast elkaar op de sla. Smeer royaal met een lepel twee eetlepels mayo op de sla. Neem de schnitzel en leg deze op het broodje en snij vervolgens een citroen in vier partjes. Knijp één partje uit over de schnitzel en garneer af met dunne reepjes lente ui.

Geniet van jouw broodje varkensschnitzel!

@foodboozeandbbq

Ingrediënten

  • Schnitzel 1 x
  • Ciabatta 1 x
  • Tomaten 2 x
  • Krop krulsla 1 x
  • Mayonaise 2 lepels
  • Lente-ui 1 x
  • Citroen 1/4