Broodje kipshoarma recept
Inleiding
Een broodje kipshoarma gaat er vaak wel in. Lekker met een portie frietjes of voor de lunch in het weekend. Hier mijn super simpele, maar oh zo lekkere broodje kipshoarma recept.
Ingrediëntenlijst
- 250 gram kipshoarma
- 1 middelgrote stokbrood
- 1 komkommer
- 1 flesje piri piri saus
- 3 eetlepels appelazijn
- 2 eetlepels rietsuiker
- 1 eetlepel gembersiroop
Voorbereiding
We beginnen met het zoetzuur van de komkommer. Snijd de komkommer in dunne reepjes. Maak vervolgens de azijn aan met suiker, gembersiroop en een snufje peper en zout. Laat de suiker goed oplossen. Meng de komkommerreepjes door het zoetzuur en laat het staan (het lekkerste is als dit minimaal een uurtje in de koelkast kan marineren).
Broodje vullen
Bak het stokbrood volgens de verpakking af in de oven en zet een pan op het vuur om de kipshoarma te bakken. Bak deze gaar in ongeveer 10 minuten.
Snijd het stokbrood in het midden van de bovenzijde open en vouw deze open. Vul het stokbrood met de gebakken kipshoarma. Giet er wat piri piri saus overheen en eventueel een beetje mayonaise. Heb je geen piri piri saus dan is een sweet-chili saus een prima alternatief. Leg er als laatste wat uitgelekte komkommer zoetzuur op. Halveer eventueel het stokbrood of laat deze heel en eet hem lekker helemaal zelf op.
Smakelijk eten!!!
Maak je mijn broodje kipshoarma recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirkgraat en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills