Broodje Iberico ribfingers recept

Broodje Iberico ribfingers recept | BBQuality Pork rub | The Cherry | Lindy | BBQuality

Broodje Iberico ribfingers recept

Een broodje met deze keer heerlijke malse ribfingers. Simpel belegd, maar wel mega smaakvol door de mooie producten zoals Iberico varkensvlees, goede kwaliteit cheddar, een top rub en lekkere BBQ-saus! Deze ribfingers kun je bij slecht weer ook heel makkelijk in de oven bereiden, maar natuurlijk ook op de BBQ, wat jij het makkelijkste vindt. Want zelfs in de oven, zonder rooksmaak is dit broodje een KNALLER! En het handige aan deze ribfingers, je hoeft de rib niet te ontvliezen, dus iedereen, maar dan ook iedereen kan dit broodje maken!

Ingrediënten

Broodje Iberico ribfingers

Benodigdheden

  • BBQ voor indirecte bereiding of oven
  • Flinke mengkom
  • Aluminium bakje voor op de BBQ of vuurvaste schaal voor in de oven
  • Snijplank


    Voorbereiding

    BBQ of oven

    Als je de BBQ gebruikt in plaats van de oven, stel deze dan in voor indirecte garing met een dome-temperatuur van 160 graden Celsius. Gebruik je de oven zoals ik, verwarm deze dan voor op 160 graden Celsius met boven- en onderwarmte.

    Ribfingers

    Masseer de ribfingers eerst in met mosterd. Strooi daarna de BBQuality Pork rub eroverheen en zorg dat ze goed bedekt zijn. Plaats de ribfingers vervolgens in de schaal.

    Garen

    Plaats de schaal met ribfingers in de oven of op het indirecte gedeelte van de BBQ en laat ze 2 uur garen. Check tussendoor even en draai of hussel ze om. Na 2 uur lak je de ribfingers af met de BBQuality The Cherry BBQ saus en laat je ze een half uur karamelliseren. Verlaag daarbij de temperatuur van de oven of BBQ naar 100 graden.

    Serveren

    Broodje bouwen

    Bak de burger buns volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg ze met sla, cheddar kaas en verdeel de ribfingers erover. Voeg eventueel nog wat extra The Cherry BBQ-saus toe, gevolgd door een laagje coleslaw. Plaats het bovenste broodje erop... en dan: aanvallen maar!

    Smakelijk!

    Wil je dit simpele, maar oh zo lekker broodje ook in bewegende beelden zien? Bekijk het op BBQuality-TV!

    Maak je mijn broodje Iberico ribfingers recept met spruitjessalade en plaats je dit op Instagram? Tag dan @lindyslekkernijen en ik plaats je gerecht in mijn story!