Brisket burger recept

Brisket burger recept | Brisketburger recept | BBQuality the Original | BBQuality steak rub | Maikel | BBQuality

Inleiding

Brisket burger recept

De brisket burger is een simpele, maar daardoor zeker niet minder lekkere burger. Integendeel zelfs! In dit recept gebruiken we wat BBQuality steak rub om de burger nog wat meer smaak te geven. Dit in combinatie met coleslaw, tomaat, rode ui en bladsla is erg lekker. We toppen de burger af met wat BBQuality The Original saus om het geheel compleet te maken.

Ingrediënten

Brisket burger

Benodigheden:



Voorbereiding

BBQ

Begin met het aansteken van de BBQ voor directe hitte en breng deze naar een dome-temperatuur van 200 graden Celsius.


Burgers en toppings

Was de sla en pluk een paar mooie, grote bladeren voor op de broodjes. Snijd de tomaat en rode ui in dunne ringen. Voorzie de burgers aan alle kanten van de BBQuality Steak rub en snijd de broodjes doormidden.

Bereiding

Smeer de broodjes in met wat boter en grill ze aan de beboterde kant totdat ze mooi goudbruin zijn. Grill vervolgens de burgers aan beide kanten tot ze een kerntemperatuur van 68 graden Celsius hebben bereikt. Dit zorgt ervoor dat ze sappig en vol van smaak zijn. Haal de burgers van de BBQ en laat ze een paar minuten rusten, zodat de sappen zich goed kunnen verdelen.

Bouwen maar!

Nu kun je de burger gaan opbouwen. Begin met wat sla op het broodje en leg daarop de coleslaw. Plaats hier bovenop de burger met wat BBQ-saus. Vervolgens leg je de tomaat en rode ui erop en zet je de deksel op het broodje.

Eet smakelijk!

Bekijk een korte video van dit simpele, maar oh zo heerlijke recept op BBQuality-TV!

Maak je mijn Brisket burger recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!