Borreltijd met chorizoworst recept
Inleiding
Chorizoworst, een smaakmaker en heerlijk om te snacken. Wat dacht je van nacho's tortillachips met sjalot-ui, geraspte kaas en natuurlijk chorizoworst. Of geroosterde ciabatta met tomatensalsa en chorizoworst. Zo simpel en snel en mega lekker voor bij de borrel. Ben je klaar voor een borreltijd met chorizoworst recept?
Nacho’s
- 2 chorizo worsten
- 2 zakjes tortilla chips
- 2 sjalot-ui in ringen
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 eetlepel sweet chili saus
- 60 gram geraspte kaas
Chorizo tomatensalsa
- 3 chorizo worsten
- 0,5 gesnipperde sjalot-ui
- 150 gram cherrytomaatjes
- 50 gram geroosterde paprika (uit pot)
- 4 blaadjes verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie
- Ciabatta brood in plakjes gesneden
Benodigdheden
- 2 skillets of
- 1 bakpan en ovenschaal
Bereiding nacho’s
Zet de oven op 180° Celsius met grillen, om de kaas te gratineren.
We beginnen met het bakken van de chorizoworsten. Hierna de ringen sjalot-ui. Doe in een skillet of ovenschaal de tortillachips met daarop in plakken gesneden chorizoworst. Leg er nu een paar in vieren gesneden cherrytomaten overheen en maakt het af met de gebakken sjalot-ui. Strooi er als laatste wat geraspte kaas overheen en zet de schaal of skillet in de oven. Zet ze voor een minuut of 8 in de oven, zodat ze een mooi kleurtje krijgen.
Let op dat de kaas of tortillachips niet zwart worden.
Haal de schaal of skillet uit de oven en verdeel wat crème fraîche en sweet chilisaus over de nacho's heen.
Serveer de schaal nu direct.
Bereiding chorizo tomatensalsa
Snijd de cherrytomaatjes door vieren, snipper een half sjalot-uitje en doe dit samen in een schaal. Snijd de geroosterde paprika in blokjes en voeg dit samen met de fijngesneden basilicum en een scheut olijfolie toe aan de schaal. Roer het nu goed door elkaar en breng wanneer nodig op smaak met wat peper en zout.
Snijd de ciabatta in plakken en rooster deze in de oven of BBQ bij 180° Celsius. Bak tevens de chorizo worsten rustig warm, ze zijn al gaar. Snijd ze als ze warm zijn in plakken.
Een lekker geroosterde ciabatta met plakjes chorizo worst met een frisse tomatensalsa.
Serveer deze ook direct.
Borrelen maar!
Je hebt zo in no time een heerlijke borrelplank of tafel staan die erg goed combineert met jouw favoriete borrel!
Maak je mijn borreltijd met chorizo recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.
Ingrediënten
- Chorizo worsten 5 stuks (per 5 verpakt)
- Sjalot ui 3 stuks
- Geraspte kaas 60 gram
- Creme fraîche 1 á 2 eetlepels
- Sweet Chillisaus 1 á 2 eetlepels
- Tortilla chips 2 zakjes
- Cherrytomaten 150 gram
- Ciabatta brood 1 stuk
- Basilicum 4 blaadjes
- Geroosterde paprika (pot) 50 gram
- Olijfolie
- Peper en zout