Boeuf Stroganoff recept

Boeuf stroganoff recept ossenhaaspuntjes | BBQuality

Boeuf Stroganoff is een bekend gerecht uit de Russische keuken. Het gerecht bestaat uit stukjes rundvlees, dit kan biefstuk zijn, maar het kan eventueel ook stoofvlees. Daarbij een wat pittige saus van onder andere tomaat, ui, paddenstoelen, paprika en wodka oftewel de Stroganoffsaus.

In dit Boeuf Stroganoff recept hebben we malse ossenhaaspuntjes genomen waar we een heerlijke romige Stroganoffsaus bij serveren.

  • 500-750 gram ossenhaaspuntjes
  • 50 milliliter wodka (Absolut vodka)
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stuks rode paprika
  • 2 grote (of 4 kleine) zoetzure augurken
  • 150 gram oesterzwammen
  • 350 gram tomaten frito (1 pak)
  • 1,5 eetlepel paprikapoeder (mild)
  • 200 milliliter kookroom
  • klein bosje (1 eetlepel gehakte) peterselie
  • gemalen peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Zorg ervoor dat de ossenhaaspuntjes ongeveer even groot zijn, zodat de garing een beetje gelijk ligt als je ze medium wilt bakken.

Snipper de ui en knoflook. Snij de ui in dunne halve ringen en pers de knoflook. Snijd de augurk, paprika en oesterzwammen in dunne reepjes. Was de peterselie en hak deze fijn, ongeveer een volle eetlepel is genoeg.

Bak de ui en paprika in de roomboter aan en laat deze voor 5-7 minuten zachtjes doorbakken. Voeg de knoflook, de oesterzwammen, augurk en knoflook toe. Bak het voor 5 minuten mee en voeg vervolgens de wodka, paprikapoeder, tomaten frito, kookroom en peterselie toe. Laat het 10 minuutjes zachtjes pruttelen en roer er af en toe doorheen. Breng het op smaak met gemalen peper en zeezout.

Als de Stroganoffsaus zover klaar is, gaan we de ossenhaaspuntjes bakken. Strooi gemalen peper en zeezout over de ossenhaaspuntjes en bak deze mooi bruin rondom. De puntjes zijn vrij snel klaar, zeker als je ze een beetje rood-medium wilt hebben. Zorg er dus voor dat de rest van de maaltijd allemaal klaar is. Lekker met gekookte rijst of afgebakken brood.

Smakelijk eten!!!

Maak je mijn boeuf Stroganoff recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.

Ingrediënten

  • Ossenhaaspuntjes 500-750 gram
  • Wodka Absolut Vodka 50 ml
  • Witte ui 1 stuk
  • Knoflook 2 tenen
  • Rode paprika 2 stuks
  • Augurken (zoetzuur) 2 grote of 4 kleine
  • Oesterzwammen 150 gr
  • Tomaten frito 1 pak 350 gr
  • Paprikapoeder (mild) 1,5 eetlepel
  • Kookroom 200 ml
  • Peterselie klein bosje (1 el gehakt)
  • Gemalen peper en zeezout