Black Bean Biefspies
Bereiding van de biefspies
Een goede spies van goed vlees heeft niet veel nodig. Deze spies is eenvoudig in bereiding maar complex in smaak, het is een echte showsteler.
Meng de Black bean woksaus met de hete saus naar smaak (tabasco, sriracha, net welke je hebt staan of wilt gebruiken). Marineer het vlees hier voor ongeveer 1 uur a 2 uur in.
Week de sateprikkers en snijd de lente ui in stukjes van ongeveer 3 cm. Maak er nu een biefspies van om en om biefstukpuntjes en lente ui (begin en eindig met een stukje vlees). Rooster de sesamzaadjes lichtjes.
Grill op een hete BBQ de spiezen kort aan, in totaal ongeveer 5 minuten terwijl je ze regelmatig draait om alle kanten gelijkmatig te kleuren. We willen de biefstuk zo medium als mogelijk houden. Ben je geen fan van medium biefstuk (kan dat?)? Grill ze dan langer (een 7 minuten in totaal).
Bestrooi ze met de sesamzaad en geniet van jouw biefspies!
Eet smakelijk!
Ingrediënten
- Angus biefstukpuntjes 200 gr
- Black bean woksaus 120 ml
- Hete saus Naar smaak
- Sesamzaad 2 el
- Lente/Bos ui 4 stuks
- Sateprikkers