Bizon short ribs recept

Bizon koffie short ribs recept | MaikelsBBQ | BBQuality

Inleiding

Geniet van dit geweldige bizon short ribs recept! De bizon short ribs hebben een iets sterkere en zoetere smaak dan beef short ribs. Ook zijn ze iets magerder, maar tegelijkertijd heerlijk sappig. De foil boat methode wordt de laatste tijd steeds vaker gebruikt in Amerika. Door een boot van aluminiumfolie te maken waar de short ribs net in passen, kun je vocht toevoegen voor stoom om het vlees sneller te laten garen en vochtig te houden. Maar omdat de bovenkant open ligt, blijft je korst beter zitten. Per-fect!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

Voorbereiding

BBQ

Begin met het aansteken van de BBQ met een indirecte opstelling en breng hem naar een dome-temperatuur van 110 graden Celsius.

Bizon short ribs

Haal aan de onderkant bij de botten het vlies eraf, net als bij spareribs. Snijd vervolgens aan de bovenkant de laag zilvervlies eraf, zodat het vlees bloot komt te liggen. Strooi nu de rub over de short ribs heen.

Bereiding

Short ribs op de BBQ

Leg de bizon short ribs op het rooster van de BBQ en leg het rookhout op de kolen. Laat het vlees rustig roken tot het een kerntemperatuur van ongeveer 72 graden Celsius bereikt.

Bootje op de BBQ

Meng ondertussen 50 milliliter espresso met de BBQ-saus. Maak nu van 5 vellen dikke aluminiumfolie een bootje dat net groter is dan de short ribs. Leg de short ribs in het bootje en strooi de basterdsuiker over het vlees. Doe hier vervolgens de BBQ-saus overheen. Giet de rest van de espresso en het water onderin het bootje.

Zet de aluminiumboot op de BBQ en gaar de short ribs verder tot een kerntemperatuur van ongeveer 96 graden Celsius. Controleer tussendoor met een prikker, want het vlees kan ook bij een lagere temperatuur al goed zijn. Zodra je nagenoeg geen weerstand voelt als je er met een prikker in prikt, is het vlees goed. Bij deze short ribs was dat deze keer al bij 86 graden Celsius.

Serveren

Laat de short ribs nu minimaal 30 minuten rusten in een oven op 60 graden Celsius. Hoe langer, hoe beter. Eet smakelijk!

Dit stoere recept in beeld en geluid? Bekijk het op BBQuality-TV!

Maak je mijn bizon short ribs recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!