Birria beef taco’s recept
Inleiding
Een gaaf birria beef taco's recept! Gebakken tortilla's met een heerlijke vulling, wie wil dat nou niet?!
De combinatie van het vlees samen met de rijke bouillon en de kruiden maakt dit recept mijn favoriet!
Ingrediënten
- 1,6 / 1,8 liter water
- 2 kilogram riblap (chuck roast) in 4 stukken gesneden
- 1 kilogram short ribs gezaagd
- 8 taco's
- 180 gram geraspte kaas (1 zak)
- 1 ui schoongemaakt en gehalveerd
- 1 winterwortel in grove stukken gesneden
- 1 bol knoflook, bovenkant eraf gesneden
- 5 laurier bladeren
- 8 guajillo pepers, zaadjes verwijderd
- 30 gram runderbouillon poeder
- 2-4 gram chilipoeder
- 1,5 gram oregano
- 3 gram komijn poeder
- Zout, naar smaak
Maak de tacos af met...
- Uien blokjes
- Gesneden koriander
- Partjes limoen
Benodigdheden
- BBQ met mogelijkheid tot direct en indirect bereiden
- Snijplank
- Scherp mes
- Tang
- Schuimspaan
- Zeef
- Rasp
- Spatel
Laten we starten!
Doe in de Dutch oven de stukken chuck roast, short ribs en voeg nog de uien, wortel, knoflook en de gedroogde pepers toe. Zet onder water.
Doe daarna de bouillonpoeder, oregano, komijnpoeder en het zout erbij. Roer dit goed door en breng aan de kook voor ongeveer 30 min. Schep ondertussen het schuim dat naar boven komt eraf (Dit zijn voornamelijk vrijgekomen eiwitten. Het schuim bevat ook andere vervuilingen als bloedresten of wat dan ook).
Haal vervolgens de pepers eruit en pureer deze met een beetje bouillon tot een gladde puree. Wrijf de puree door een zeefje om de schilletjes eruit te zeven. Doe nu de puree weer terug in de pan. Wil je het wat pittiger? Voeg de chilipoeder toe!
Laat alles ongeveer 3 uur zachtjes pruttelen (indirect op de barbecue op 150 graden Celsius).
Bijna klaar!
Schep het gare vlees uit de bouillon, haal het vet van de bouillon en bewaar deze (hier dep je straks de tortilla’s in). Zeef de bouillon, snijd het vlees fijn en breng op smaak met de bouillon. Doe in de overgebleven bouillon de fijngesneden ui en gehakte koriander. Hier kan je straks de gebakken taco’s in dippen!
Aanvalluhh!
Doop je tortilla in het vet en bak deze op halfhoog vuur. Strooi de geraspte kaas erop en leg het vlees op de tortilla. Vouw deze dubbel en druk met een spatel plat. Draai 'm nu om en bak krokant.
Serveer met de bouillon en wat partjes limoen! Eet smakelijk :)
Maak je mijn birria beef taco's recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bbq_foodlover en ik plaats je gerecht in mijn story.