Big stack smash burger recept

Big stack smash burger recept | Angus smash burger | Fucking BBQ rub | Flavour Attraction saus | Maikel | BBQuality

Inleiding

Big stack smash burger recept

Deze burger móét je gewoon een keer proberen. Waarom? Omdat het een ultieme, maximaal opgestapelde bacon cheeseburger is die elke burgerliefhebber eens moet maken. Een combinatie van gegrild rundvlees, gesmolten kaas, knapperige bacon en zoveel lagen als je aankunt. Dit is niet zomaar een burger, dit is een statement op je bord. Maak ‘m groots, maak ‘m lekker, en geniet van elke hap – gewoon omdat je het kan!

Ingrediënten

Benodigdheden

  • BBQ voor directe bereiding
  • Skillet of bakplaat
  • Smasher
  • Snijplank

Voorbereiding

BBQ

Verwarm de BBQ voor met een directe opstelling bij een dome-temperatuur van 200 graden Celsius. Verwarm ook gelijk de skillet of bakplaat mee.

Bereiding

Ontbijtspek

Bak eerst het ontbijtspek krokant in de skillet of op de bakplaat. Zodra het spek mooi goudbruin en knapperig is, haal je het van de BBQ en leg je het even apart. Snijd vervolgens het burgerbroodje doormidden en toast beide helften in het achtergebleven spekvet. Dit geeft het broodje extra smaak en een heerlijke, krokante textuur. Nu is het tijd om de burgers te smashen. Leg de gehaktbollen in de hete skillet of op de bakplaat, direct in het spekvet, en laat ze kort bakken.

En door!

Smashen en stapelen maar!

Druk de gehaktbollen zo plat mogelijk met de smasher en strooi er de Fucking BBQ rub overheen. Zodra de onderkant mooi krokant is, draai je de burgers om. Leg op elke burger een plak cheddar kaas en verdeel het uitgebakken spek over twee van de burgers. Bak de andere kant tot ook daar een mooie korst ontstaat. Stapel nu de burgers zonder spek op de burgers met spek en plaats vervolgens de twee stapels op elkaar.

Serveren

Bouw die Big Stack!

Nu kun je de burger gaan opbouwen. Begin met een beetje BBQ-saus op de onderste helft van het broodje. Leg daar wat sla op voor een frisse bite, en vervolgens de stapel smashburgers. Doe nog wat extra BBQ-saus bovenop de burgers voor extra smaak. Plaats de bovenkant van het broodje erop, en je burger is klaar.

Eet smakelijk!

Wil je deze grote stapel vol smakelijkheden in actie zien? Bekijk dan de korte instructievideo op BBQuality-TV!

Heb je mijn big stack smash burger recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.