Beef Wing recept met God’s butter

Beef Wing recept met God's butter | Bull's wing | Mergpijp horizontaal gezaagd | SPG rub | Noskos beef rub | Vlees injectiespuit | BBQuality

Inleiding

Beef Wing recept met God's butter

Bull's Wing Tierno is onze unieke flat iron, mét schouderblad voor die extra smaak. Het bot doet z’n werk tijdens het garen en dat proef je terug.

Tierno betekent niet voor niets ‘zacht’ in het Spaans. We injecteren het vlees met een krachtige mix van runderfond en Noskos The Beef Rub, zodat elke hap smelt op je tong. Sappig, mals en boordevol smaak—zoals het hoort.

We roken ook beenmerg en hele bollen knoflook mee. In Amerika noemen ze dat gerookte beenmerg niet voor niets “butter of the gods”.

De Bull's Wing serveren we in mooie plakjes op knapperig getoast witbrood, samen met de gepofte knoflook, een royale schep van die goddelijke butter, augurk en verse peterselie. Simpel, maar vol van smaak. Een echte traktatie!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Voorbereiding

Dit doe je één dag van te voren

Begin met het schoonmaken van de Beef Wing: snijd overtollig vet weg en verwijder eventuele losse stukken. Snijd daarna de vetkap kruislings in, zodat de smaken straks goed kunnen intrekken.

Vul een steelpan met twee van de drie potten runderfond en voeg daar 2 eetlepels Noskos The Beef Rub aan toe. Breng dit aan de kook en laat het daarna volledig afkoelen in de koelkast. Zeef de gekoelde vloeistof en injecteer het vlees royaal met dit smaakvolle mengsel. Zo garandeer je een super sappig eindresultaat.

Dep de Beef Wing goed droog en laat het vlees een nachtje rusten in de koelkast, zodat de smaken diep kunnen intrekken. De volgende dag dep je het vlees opnieuw droog, bestrijk je het met een dun laagje mosterd en bestrooi je het royaal met een SPG-rub. Klaar om te roken en te genieten van een stuk vlees dat barst van smaak!

BBQ aansteken

De volgende dag maak je de BBQ klaar voor de bereiding. Stel je BBQ in op indirecte hitte en breng de dome-temperatuur naar een stabiele 110-120 graden Celsius. Zodra de BBQ op temperatuur is, voeg je 6 handjes hickory rooksnippers toe aan de kolen. Dit geeft het vlees die kenmerkende, diepe rooksmaak waar je naar op zoek bent.

Bereiding

Beef Wing roken

Leg de Beef Wing indirect op de BBQ en rook het rustig tot de bark —de stevige kruidenkorst —mooi vastzit. Dit is meestal rond een kerntemperatuur van 70 graden Celsius en duurt zo’n 5 tot 6 uur.

Tegelijkertijd leg je de stukken beenmerg en de hele bollen knoflook naast het vlees op het rooster. Laat ze langzaam mee roken, zodat ze die rijke hickory-smaak oppikken. Het beenmerg smelt langzaam tot butter of the gods, terwijl de knoflook zacht en zoet wordt.

Low & Slow: Inpakken en stoven met beenmerg en bouillon

Haal de Beef Wing van de BBQ zodra de bark mooi vastzit en maak een foil boat door dubbele lagen aluminiumfolie rond het vlees te vouwen. Laat de vetkap open voor extra rooksmaak.

Schraap het gerookte beenmerg uit twee mergpijpen en verdeel dit over het vlees. Bewaar de rest voor het serveren. Haal de knoflook van de BBQ, knijp de zachte teentjes uit en meng met wat olijfolie en zeezout tot een smeerbare crème.

Giet één pot runderbouillon in de foil boat en sluit hem goed af, behalve de vetkap. Laat de Beef Wing verder garen tot probe tender bij 92-96 graden Celsius, zo’n 4-5 uur. Prik met een thermometer of satéprikker; glijdt deze er soepel in, dan is het vlees perfect. Zo niet? Laat het nog een paar graden doorgaren en test opnieuw.

Bijna zover...

Haal de Beef Wing van de BBQ en laat het 15 minuten onafgedekt rusten. Zo krijgt de bark weer die mooie, stevige structuur. Pak het daarna opnieuw in en laat het minimaal een uur rusten in de folie—dit maakt het vlees nog sappiger. Vergeet niet de jus uit de foil boat te bewaren; die is goud waard.

Stook de BBQ op naar 180 graden Celsius. Bestrijk vier sneetjes casino witbrood met olijfolie en grill ze tot ze mooi krokant zijn.

Serveren maar!

Dat wordt genieten!

Smeer tot slot de geroosterde sneetjes royaal in met de knoflookcrème en wat van het gerookte beenmerg. Leg er een paar plakjes augurk op voor die frisse bite.

Snijd de Bull’s Wing in mooie plakken en leg ze op het brood. Maak het af met wat verse peterselie en een scheutje van die rijke jus. Klaar om te genieten!

Wil je dit Goddelijke recept ook graag in bewegende beelden zien? Bekijk het op BBQuality-TV!

Heb jij dit overheerlijke Beef Wing recept met God's butter gemaakt? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story.