Beef ribfingers ramen recept
Inleiding
Beef ribfingers ramen recept
Ramen is al heerlijk, maar met malse, sappige gerookte beef ribfingers wordt het nog beter. Dit is jouw kans om het uit te proberen! Lees snel verder en volg de stappen in dit recept.
Ingrediëntenlijst
Beef ribfingers
- 800 gram beef ribfingers
- 50 gram boter
- 3 eetlepels basterdsuiker
- 2 eetlepels No Rubbish No Mercy Rub
- No Rubbish Flavour attraction BBQ saus
- 2 blokjes Amandel rookhout
Ramen
- 1 liter ramen bouillon
- 4 porties ramen noedels
- Toppings naar keuze, zoals: bosui, mais, nori, krokante uitjes, sesam zaadjes, rode peper, edamane bonen
Ramen eieren
- 4 eieren
- 50 milliliter sojasaus
- 50 gram mirin
- 50 gram sake
- 2 eetlepels suiker
Benodigdheden
- BBQ voor indirecte bereiding
- Pannen
- Fornuis
- Kom
- Aluminiumfolie
Voorbereiding
BBQ
Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 140 graden Celsius.
Bereiding
Beef ribfingers
Controleer de ribfingers goed en verwijder eventueel het dikke vlies. Snijd dikke repen doormidden om de bereiding te versnellen. Wrijf de rub grondig in de ribfingers en leg ze vervolgens op het rooster met rookhout op de kolen. Rook de ribfingers gedurende 2 uur. Wikkel ze daarna in aluminiumfolie met boter, suiker en een flinke scheut barbecuesaus. Plaats het pakketje terug op de BBQ en gaar ze minstens 1 uur verder. Controleer of de ribfingers zacht zijn maar nog intact; zo niet, gaar ze dan langer.
Ramen eieren
Kook de eieren 6 à 7 minuten en laat ze daarna goed schrikken in ijswater. Meng vervolgens de rest van de ingrediënten door elkaar en pel de eieren. Doe alles daarna in een kom en zorg ervoor dat de eieren onderstaan. Zet ze minimaal 3 uur (tot maximaal 3 dagen) in de koeling. Mocht een deel van de eieren boven de marinade uitkomen, draai ze dan regelmatig om.
Ramen
Zorg ervoor dat al je toppings klaarstaan, zodat je alles binnen handbereik hebt. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking tot ze beetgaar zijn, en breng ondertussen de bouillon aan de kook.
Haal de eieren uit de marinade, snijd ze doormidden, en strooi eventueel wat zout over de zachte dooiers voor extra smaak. Snijd vervolgens de ribfingers in hapklare stukken, zodat ze makkelijk te eten zijn en perfect passen bij de noedels en bouillon.
Serveren & Smullen
Opbouwen van de ramen
Begin nu met het opbouwen van de ramen: leg de noedels in de kommen, giet de bouillon erover, en verdeel de toppings, ribfingers, en doorgesneden eieren eroverheen. Geniet van dit geweldige beef ribfingers ramen recept!
Wil je dit heerlijk recept in bewegende beelden zien? Bekijk het op BBQuality-TV!
Heb je mijn Beef ribfingers ramen recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.