BBQ bavette recept met mango chimichurri

BBQ bavette recept met mango chimichurri | vinkenlap | BBQuality steak rub | Ronald Rookie | BBQuality

Inleiding

BBQ bavette recept met mango chimichurri

Een heerlijk BBQ bavette recept met verse mango chimichurri. Lekker eten hoeft niet altijd moeilijk te zijn of lang te duren. Voor je het weet, heb je iets lekkers op tafel getoverd. Kijk snel hieronder hoe je dat doet

Bavette & Mango chimichurri

BBQ bavette

Mango chimichurri

  • 1 mango
  • 15 gram verse koriander
  • 10 gram verse platte peterselie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode jalapeño
  • 1 sjalot
  • 1 el rode wijn azijn
  • 80 ml olijfolie
  • snufje zout
  • snufje peper

Benodigheden

Voorbereiding

BBQ

Verwarm de BBQ voor met een directe opstelling tot een dome-temperatuur van 200 graden Celsius.

Mango chimichurri

Voeg de peterselie, koriander, knoflook, sjalot en jalapeño (met of zonder pitjes) in de hakmolen en zet deze aan totdat het mengsel mooi fijngehakt is. Je kunt het natuurlijk ook zelf heel klein snijden. Voeg nu de olijfolie, rodewijnazijn, zout en peper toe en meng dit goed door elkaar. Snijd de mango in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan het mengsel. De chimichurri is nu klaar.

Droog deppen en rubben maar!

Haal het vlees uit de verpakking en dep het voorzichtig droog met keukenpapier. Dit helpt om een mooie korst te krijgen tijdens het grillen. Voorzie het vlees nu aan beide kanten van de BBQuality Steak Rub, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zorg ervoor dat je de rub gelijkmatig verdeelt, zodat elk stukje vlees goed bedekt is. Laat het vlees even rusten, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen voordat je het op de BBQ gaat grillen.


Bereiding

Grillen

Grill de bavette aan beide kanten 3 tot 5 minuten tot een kerntemperatuur van 52 graden Celsius is bereikt. Nadat deze temperatuur is bereikt, leg je de bavette te rusten onder wat aluminiumfolie, zodat de sappen mooi in het vlees blijven tijdens het aansnijden.

Serveren

Presenteren

Snijd de bavette op een grote plank in mooie plakjes. Zet de chimichurri in een schaaltje erbij. Strooi alvast een klein beetje chimichurri over het vlees, zodat het een mooi, kleurrijk geheel wordt. Dit gerecht is perfect te combineren met een gebakken aardappeltje.

Eet smakelijk!

Wil je dit recept graag in bewegende beelden zien? Bekijk het op BBQuality-TV!

Heb je mijn BBQ bavette recept met mango chimichurri gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bbq_rookie en ik plaats je gerecht in mijn story.