Bavette rollade pakket recept

Bavette rollade pakket recept | maanvlees | BBQuality SPG rub | Serranoham | Formaggio Duro | Rolladetouw | Kenneth | Maikel | BBQuality

Inleiding

Bavette rollade pakket recept

Het BBQuality bavette rollade pakket bevat alle ingrediënten die je nodig hebt om een heerlijke bavette rollade te maken. Uiteraard zit er een mooie bavette in, maar ook serranoham, zongedroogde tomaat, spinazie, formaggio duro en de BBQuality SPG rub. Het enige wat je zelf nog moet halen is een aardappel- en groentegarnituur. Makkelijk toch?! In dit recept bereiden we de bavette rollade volgens de reversed sear-methode.

Ingrediënten

Bavette rollade

Benodigdheden


Voorbereiding

Bavette vlinderen

Begin met het vlinderen van de bavette. Haal de bavette uit de verpakking en leg deze op een snijplank. Start aan de dunne kant en snijd met het puntje van een scherp mes voorzichtig door het vlees, zonder het helemaal door te snijden. Klap de bavette open als een boek en druk het midden indien nodig nog wat platter met je hand, zodat je een gelijkmatig stuk vlees krijgt.

Bavette kruiden en vullen

Bestrooi de binnenkant van de bavette gelijkmatig met de BBQuality SPG rub, zodat deze goed gekruid is. Verdeel vervolgens de serranoham over de binnenkant. Knijp de spinazie goed uit boven een zeef om overtollig vocht te verwijderen, en verdeel de spinazie daarna gelijkmatig over de ham. Strooi de zongedroogde tomaten erover en rasp als laatste de formaggio duro over het geheel.

BBQ aansteken

Vul de BBQ met houtskool en steek deze aan. Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding met een dome-temperatuur van 130 graden Celsius. Als je een subtiele rooksmaak wilt toevoegen, leg dan het olijf rookhout klaar om dit direct aan de houtskool toe te voegen vlak voordat je de bavette rollade op de BBQ plaatst. Deze rooksmaak is optioneel, maar kan de rollade extra diepgang geven als je hier van houdt.

Oprollen en opknopen van de bavette

Leg de bavette in de lengte voor je neer en vouw de buitenkanten licht naar binnen. Rol de bavette vervolgens zo strak mogelijk op. 

Gebruik rolladetouw om de bavette rollade op te knopen, waarbij je ongeveer om de centimeter een knoop legt voor een stevige binding. 

Als je de bavette rollade helemaal opgeknoopt hebt bestrooi dan de buitenkant van de rollade nog met wat extra BBQuality SPG rub.

Bereiding

Bavette roken en garen

Leg de olijf rookhout chunk tussen de brandende houtskool. Steek vervolgens de kernthermometer in het midden van de bavette rollade en stel de thermometer in op een temperatuur van 46 tot 48 graden Celsius. Plaats daarna de rollade op het indirecte gedeelte van de BBQ. Zodra de bavette deze temperatuur heeft bereikt, haal je de rollade van de BBQ.

Directe bereiding

Maak de BBQ nu gereed voor directe bereiding op 200 graden Celsius. Als je een gietijzeren rooster hebt, leg deze dan nu op de BBQ, zodat hij goed kan opwarmen. Geef de BBQ 10 tot 15 minuten de tijd om goed heet te worden. Grill de bavette rollade nu om en om op het gietijzeren rooster tot een kerntemperatuur van 52 tot 54 graden Celsius is bereikt. Haal de bavette van de BBQ en laat deze ongeveer 10 minuten rusten onder los aluminiumfolie.

Bavette snijden en serveren

Snijd de bavette rollade, nadat deze heeft gerust, in plakken van ongeveer 0,5 centimeter. Verwijder de touwtjes voor het serveren, zodat je een mooie presentatie hebt. Serveer de rollade met bijgerechten zoals gebakken aardappeltjes en geroosterde groenten voor een feestelijk diner!

Smakelijk eten!

Wil je het recept van deze feestmaaltijd ook in een korte instructievideo zien? Bekijk het dan op BBQuality-TV!

Heb je mijn bavette rollade pakket recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.