Aziatisch pulled pork recept

Aziatisch pulled pork recept | Procureur | The Hulk | Maikel | BBQuality

Inleiding

Aziatisch pulled pork recept

Pulled pork, maar dan eens op een andere manier met Aziatische smaken. Serveer het op een zacht, gestoomd bao-broodje, op een bedje van rijst of noedels, of gebruik het als vulling in een wrap. Het is een veelzijdig gerecht dat altijd zorgt voor een unieke smaakbeleving. Perfect voor wie eens wat anders wil proberen met pulled pork!

Ingrediënten

Aziatische pulled pork

  • circa 1,0 kilo procureur
  • 3 eetlepels No Rubbish The Hulk rub
  • 2 eetlepels sesamolie 
  • 100 milliliter kokosmelk 
  • 75 milliliter lichte sojasaus
  • 45 milliliter mirin
  • 20 milliliter zoete chilisaus 
  • 1 eetlepel vissaus
  • ½  eetlepel sriracha saus
  • 1 eetlepel Maizena 
  • 150 gram bruine basterdsuiker 
  • 40 milliliter water 
  • 2 blokjes amandel rookhout
  • Alumiumfolie
  • 1/2 komkommer (optioneel)
  • Groen van 1 lente-ui (optioneel)
  • Bao-buns (optioneel)

Benodigdheden

Voorbereiding

BBQ

Steek de BBQ aan voor indirecte hitte met een dome-temperatuur van 110 graden Celsius.

Bereiding

Roken

Smeer de procureur eerst goed in met de sesamolie en wrijf daarna de The Hulk rub eromheen. Leg de procureur op de BBQ met het rookhout en laat hem rustig roken gedurende 1 ½ tot 2 uur. Haal hem vervolgens van de BBQ en plaats hem in de Dutch oven.

Saus

Maak nu de saus door de kokosmelk, sojasaus, mirin, sweet chili, sriracha en vissaus te mengen en giet deze over de procureur. Plaats de Dutch oven met deksel terug op de BBQ en breng de dome-temperatuur naar 150 graden. Gaar de procureur tot hij een kerntemperatuur van 94 graden Celsius heeft bereikt en geen weerstand meer geeft bij het inprikken. Haal vervolgens de procureur uit de pan en zet hem apart onder aluminiumfolie.

Saus inkoken

Als er niet veel saus meer over is, voeg dan wat extra water toe en breng dit aan de kook. Dit helpt om de smaken te concentreren en de saus te verdunnen. Meng de maizena met een klein beetje water om een gladde pasta te creëren en gebruik dit mengsel om de saus te binden. Haal vervolgens de saus uit de pan en voeg de basterdsuiker en 40 ml water toe. Breng dit zachtjes aan de kook en roer goed door totdat de basterdsuiker volledig is opgelost. Dit zorgt voor een heerlijke zoetheid die de smaken van de saus versterkt. Zodra alle basterdsuiker is opgelost, voeg je de eerder gebonden saus weer toe aan de pan en meng je alles goed door elkaar. Laat de saus nog even zachtjes sudderen, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen en de saus de gewenste dikte bereikt.

Pulled pork en garnering

Trek de procureur uit elkaar met je handen en giet er zoveel saus overheen als gewenst. Meng alles goed door elkaar, zodat de smaken zich optimaal vermengen. Snijd vervolgens de lente-ui in ringen en de komkommers in kleine plakjes. Deze frisse groenten dienen als garnering en vormen een perfecte aanvulling op de pulled pork, waardoor het gerecht niet alleen lekker maar ook aantrekkelijk oogt.

Serveren

Presenteren

Serveer deze Aziatische pulled pork met rijst, noedels, bao buns, wraps of over friet. De combinatie van de malse procureur, de heerlijke saus en de frisse garnering van lente-ui en komkommer zorgt voor een perfecte combinatie.

Eet smakelijk!

Zie je dit recept ook graag in een korte instructievideo? Bekijk het op BBQuality-TV!

Heb je mijn Aziatische pulled pork recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.