Angus wrapburger met rundermerg recept
Inleiding:
Ik weet niet of de naam "burger" een goede naam is voor dit recept maar de ingrediënten zijn wel het zelfde. Ondanks dat het Angus gehakt al mooi vet is van zichzelf, voegen we toch nog wat extra vet en smaak toe door het gebruik van rundermerg. De runder mergrol die gebruikt is, is al op smaak gebracht met peper en zout. De merg zorgt voor een mooie romige smaak in het gehakt. Dit Angus wrapburger met rundermerg recept kan gemaakt worden op een plancha of in een skillet op de BBQ, maar ook in een koekenpan op het fornuis.
Ingrediëntenlijst:
Ingrediënten:
- 500 gram Angus gehakt
- 60 gram rundermerg
- 2 rode uien
- 1 pakje met daarin 12 stuks kleine tortilla wraps
- geraspte kaas
- 1 eetlepel BBQuality Steak Rub
- Sla
- BBQuality the Original (optioneel)
Benodigdheden:
- Mengkom
- Plancha, skillet of koekenpan
- BBQuality Multitool
- Scherp mes
- Snijplank
Voorbereiding:
Gehakt voorbereiden
Doe het Angus gehakt in een mengkom. Maak de rode uien schoon en snipper deze zo fijn mogelijk. Doe de gesnipperde ui in de mengkom bij het Angus gehakt. Snij de runder merg in kleine blokjes en voeg ook deze toe aan het gehakt. Voeg als laatste de BBQuality Steak Rub bij het gehakt en meng alles goed door. Verdeel het gehakt in 10 gelijke porties en leg deze even in de koelkast.
BBQ voorbereiden
Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op een dome-temperatuur van 180 graden Celsius. Zet tijdens het opwarmen de plancha of de skillet al in de BBQ, zo kan deze al goed mee opwarmen. Gebruik je een koekenpan op het fornuis dan hoef je deze niet zo ver van te voren op te warmen.
Wraps beleggen
Leg nu de tortillia wraps op de snijplank en leg een portie angus gehakt in het midden van de wrap. Druk het angus gehakt plat en verdeel het gelijk over de hele wrap. Herhaal dit met al het gehakt.
Bereiding:
Wraps bakken
Als de plancha, skillet of koekenpan goed heet is leg je de wraps met de gehakt-kant naar beneden op de plancha, skillet of in de pan. Bak de wrap ongeveer 3 tot 4 minuten aan de gehakt kant. Draai na 3 tot 4 minuten de wrap voorzichtig om met een (brede) spatel. Strooi een handje geraspte kaas op het gehakt zodat deze kan smelten. Bak de wrap nu nog ongeveer 2 tot 3 minuten in het vrij gekomen vet. Haal de wrap met de spatel van de plancha en leg deze op de snijplank. Herhaal deze stappen met alle wraps.
Serveren:
Leg nadat je de wraps gebakken hebt deze op je snijplank en beleg ze met een beetje sla en vouw ze vervolgens dubbel. Serveer de wraps eventueel met wat BBQuality the Original BBQ saus.
Heb je mijn Angus wrapburger met rundermerg recept plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.