Angus tournedos met jus recept

Angus tournedos met jus recept | Martijn | BBQuality

Inleiding

Angus tournedos met jus recept.

De Angus Tournedos is een populair stukje vlees. En dat is niet voor niets! Dit vlees heeft geen bindweefsel en een fijne structuur, wat ervoor zorgt dat het supermals is. 

De Angus tournedos is gemakkelijk te bereiden, dus fijn wanneer je een etentje moet verzorgen en je indruk wilt maken! 

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiden van de Angus Tournedos

Start met het voorbereiden van de BBQ/kamado! Ga voor direct grillen op 250 graden Celsius. Plaats de plancha erop en laat die ook goed warm worden.

Bind vervolgens het slagerstouw (eenmalig) om de tournedos. Zo behoudt de tournedos zijn vorm tijdens het bakken. Leg 'm daarna op de grill.

Voorzie de tournedos van een klein beetje SPG rub.

Garen & Serveren

Gaar nu het vlees tot een kerntemperatuur van 49 graden Celsius (voor rare). Laat daarna 10 minuten rusten.

Tijdens het rusten kun je de jus maken volgens de verpakking.

Na het rusten leg je de tournedos op een bord en giet je de jus eroverheen om het af te maken. Maak het gerecht af met een rozemarijn takje en strooi rondom nog gehakte amandelen.

Eet smakelijk, geniet ervan!

Maak je mijn Angus tournedos met jus recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @urban_barbecue en ik plaats je gerecht in mijn story.