Angus smash burger recept

Angus smash burger recept | The Grilling Bastard | The Burger saus | BBQuality

Inleiding

Angus smash burger recept

Deze burger kan zomaar jouw nieuwe favoriet worden! Bij een smashburger, de naam zegt het al, smashen we een bol gehakt tot een hele platte burger. Doordat je de burger op een hete bakplaat bakt, krijgt hij een heerlijke knapperige korst. Samen met wat kaas gaat deze vervolgens op je burgerbroodje! Dat is echt genieten en al helemaal met de nieuwe BBQuality The Burger Sauce.

Ingrediëntenlijst

Angus smash burger

Benodigdheden

  • BBQ voor directe bereiding
  • Gietijzeren bakplaat
  • Burger smasher
  • Spatel
  • Snijplank

Voorbereiding

BBQ

Haal de Angus smash burgers uit de verpakking en laat ze op kamertemperatuur komen.

Snijd de ui in dunne ringen.

Maak de BBQ klaar voor een directe bereiding op 200 á 220 graden Celsius.

Bereiding

Smashen

Zorg ervoor dat je een vlakke plaat of een gietijzeren pan op de BBQ hebt liggen. Halveer de hamburgerbroodjes en besmeer de snijkanten met boter. Toast de broodjes op de BBQ tot ze goudbruin zijn en haal ze er dan vanaf. Leg de uienringen op de bakplaat. Leg de smash burgers direct op de uienringen en druk ze goed plat met een stevige spatel of burger smasher. Bak de burgers ongeveer 2 minuten aan elke kant, tot ze een mooi krokant korstje hebben. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Leg een plakje cheddar op elke burger zodra je ze omdraait, zodat de kaas kan smelten terwijl de andere kant bakt. Stapel daarna twee burgers op elkaar.

Serveren

Bouwen maar!

Bestrijk de onderste helft van de broodjes met de BBQuality The Burger saus en leg daarop de sla.

Leg de smash burger met gesmolten kaas en uien erop, gevolgd door een plak tomaat en wat augurk. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

Serveer de smashburgers direct, eventueel met frietjes of een frisse salade erbij.

Bekijk een korte video van dit recept op BBQuality-TV.

Heb je mijn Angus smash burger recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @thegrillingbastard en ik plaats je gerecht in mijn story.