Angus flank steak taco’s recept
Inleiding
De Angus flank steak is de dikke rand vlees die in de vang van het rund zit. In Nederland wordt het de vinkenlap genoemd. De Engelse benaming is flank steak.
In dit Angus flank steak taco's recept leg ik uit hoe je heerlijke gegrilde flank steak taco’s maakt. We gebruiken hiervoor een rub op basis van knoflook, chili en rookaroma. De rub past super goed bij deze Mexicaanse stijl taco’s!
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de taco
- 1 kilogram flank steak (graangevoerd uit Uruguay)
- The taste rub van NoRubbish
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 avocado’s in plakjes gesneden
- 125 milliliter zure room
- 8 kleine of 4 grote tortilla's
Salsa Verde
- 1-3 jalapeño pepers, afhankelijk van hoe pittig je wilt eten.
- Half bosje verse peterselie
- 3 takjes basilicum
- 2 teentjes knoflook
- Sap van 1 limoen, schil van 1 limoen
- 50 milliliter olijfolie
- Zeezout
Benodigdheden
- BBQ met mogelijkheid tot direct en indirect bereiden
- Snijplank
- Scherp mes
- Kernthermometer
- Blender of vijzel
Let's start!
Begin als eerst met het controleren van het vlees op overtollig vet of vlies, verwijder dit met behulp van het scherpe mes. Bestrooi de flank steak rijkelijk met The Taste Rub. Terwijl je aan de slag gaat met het maken van de salsa en het grillen van de paprika’s en jalapeño’s, kan de rub mooi intrekken.
Salsa Verde
Meng de peterselie, basilucum, knoflook en limoensap in een vijzel (of blender). Voeg vervolgens de olijfolie toe. Breng de salsa op smaak met zeezout. Zet de salsa aan de kant, terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
Gepofte paprika en jalapeno peper
Zorg ervoor dat de BBQ een dome-temperatuur heeft van 250 graden Celsius en dat je direct kan grillen. Grill de paprika en jalapeño peper tot ze zacht zijn. Doe daarna de jalapeño peper bij de rest van de ingrediënten voor de salsa en blend dit tot een grof geheel.
Flank Steak
Smeer de flank steak in met een laagje olie. Grill de flank steak op 250 graden Celsius voor drie minuten aan elke zijde. Voor medium-rare moet het vlees een kerntemperatuur van 50 graden Celsius bereiken.
Haal de steak vervolgens van de grill en laat 'm rusten voor 5 tot 10 minuten. Snijd daarna de flank steak in dunne plakjes. Let op: Doe dit tegen de draad in!
Taco's bouwen!
Pluk nu de gepofte paprika’s. Verwarm de tortilla's kort op de grill en besmeer ze daarna met een laagje zure room. Leg enkele plakjes avocado op de zure room en voeg ook de plakjes rode ui toe. Tot slot leg je enkele stukjes gepofte paprika hier bovenop.
Serveren maarrr
Tot slot leg je enkele plakjes gegrilde flank steak op de taco's. Lepel een royale hoeveelheid van de eerder bereidde salsa verde over het vlees.
Serveer de taco's direct en geniet ervan!
We hebben een superhandige video voor je gemaakt van dit recept! Bekijk 'm op BBQualityTV.
Heb je mijn Angus flank steak taco's recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story!