Angus beef ribfingers Grand Prestige recept

angus beef ribfingers recept | BBQuality

Inleiding

Angus beef ribfingers, wat dacht je van heerlijke zachte, smaakvolle stukjes vlees met een krokante buitenkant door het grillen. Een heerlijk volle jus erbij en dat dan op een stokbrood. Dat gaan we maken met de Angus beef ribfingers die vooraf gestoofd zijn in Hertog Jan Grand Prestige bier. Lees hier mijn Angus beef ribfingers Grand Prestige recept.

Ingrediënten:

  • 500 gram Angus beef ribfingers
  • 30 centiliter Hertog Jan Grand Prestige
  • 30 centiliter water
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 2 sjalot-uien
  • Olijfolie
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 5 eetlepels tomaten ketchup
  • 2 eetlepels ketjap
  • 4 tenen knoflook
  • halve rode peper
  • 1 theelepel smoked tabasco-chipotle
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 6 plakken augurk
  • 2 Romatomaten
  • ijsbergsla
  • jalapeño pepers op vocht
  • 1 stokbroodje

Benodigheden:

  • Dutch Oven of braadpan
  • BBQ direct grillen

Bereiding:

We beginnen met het schoonmaken en snijden van groenten. Daarna het pellen en in stukken snijden van de sjalot-uien. Vervolgens de knoflooktenen pellen en pletten op de snijplank. Als laatste de rode peper halveren, ontdoen van de zaadjes en voor de helft in kleine stukken snijden.

Verhit de Dutch Oven of braadpan en doe er een scheut olijfolie in. Bak de angus beef ribfingers bruin en voeg de gesneden sjalot-ui, knoflook en rode peper aan toe. Bak dit een paar minuten mee en blus het dan af met het Grand Prestige bier. Vul de bierfles hierna met water en voeg dit ook toe. Voeg er vervolgens de ketjap, ketchup, chipotle-tabasco, bruine basterdsuiker, bouillonblokjes en de kruiden aan toe. Als het goed is ligt het vlees nu net onder het vocht. Als dit niet zo is dan voeg je nog een beetje water toe. Laat het ongeveer 3 uur zachtjes sudderen. Je ziet en voelt op een gegeven moment dat het vlees lekker zacht is. Let op dat het vlees niet helemaal uit elkaar valt.


Als de beef ribfingers lekker zacht zijn dan halen we ze eruit. Je kunt nu vrij makkelijk de membraam (vlies) verwijderen. Leg de ribfingers in een schaal afgedekt met aluminiumfolie om ze warm te houden.

Steek alvast de BBQ aan om direct boven de kolen te grillen.

Jus en mopsaus maken

Zeef het kookvocht en laat het voor ongeveer 40 minuten hard inkoken. We koken op deze manier het kookvocht in tot een mooie dikke jus. Probeer als de kook ervan af is met een juslepel het drijvende vet eruit te scheppen. Omdat je het kookvocht zo sterk inkookt krijg je een heerlijke krachtige jus, die we als saus en mopsaus gebruiken.

Als de kolen heet zijn gaan we eerst het afgebakken stokbrood doormidden snijden en even grillen. Vervolgens gaan we de Angus beef ribfingers grillen. Tip: vet even het rooster in met olie, de ribfingers kunnen anders plakken en dan zijn ze vrij makkelijk uit elkaar te trekken. Smeer de ribfingers een paar keer in met de jus. Grill ze daarna rondom mooi bruin.

Sandwich maken:

Beleg ondertussen het stokbrood met dungesneden ijsbergsla, plakjes tomaat, jalapeño-pepertjes en augurk.

Als de Angus beef ribfingers klaar zijn leg je ze gelijk op het broodje en giet je er nog wat warme jus overheen.

Serveer direct en smullen maar!!!!

Angus beef ribfingers Grand prestige recept! Maak je dit recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.