Angus Aperitief
Bereiding van de Angus Aperitief
Snijd van het suikerbrood 4 plakken van circa 1 cm dik. Het overige brood kan je morgenochtend lekker als ontbijt nemen met een lekkere laag roomboter.
Meng in een kom de creme fraiche en mierikswortel en breng pittig op smaak met de tabasco. Snij zo dun mogelijke ringetjes van de bosui en leg deze in water met een paar ijsblokjes om ze knapperig vers te houden.
Breng de BBQ op temperatuur om direct heet te gaan grillen. Grill de biefstukpuntjes even kort aan naar rare. Leg het suikerbrood op de grill en grill deze ongeveer 2 minuten per kant tot er mooie grillmarks op komen. Dep de ui ringetjes voorzichtig droog.
Snijd van de plakken geroosterd suikerbrood de “korstjes” er vanaf en snij de rest in 4 gedeelten. Besprenkel deze lichtjes met de whisky. Snij plakjes van de biefstukpuntjes en leg op elk vierkantje een plakje. Garneer met een halve tot een hele theelepel pittige mierikswortel en maak af met een beetje bosui.
Geniet van jouw Angus Aperitief!
En dat ziet er dan zo uit!
Ingrediënten
- Angus biefstukpuntjes 8 stuks (circa 150 gr.)
- Suikerbrood 1
- Creme fraiche 2 el
- Mierikswortel 1 el
- Tabasco
- Lente ui 1
- Een single malt whiskey