Brabantse BBQ Meating – Voor de échte BBQ fans
BBQ liefhebbers opgelet!
Maak jij de beste burger en/of saté van Brabant?
Maak jij de lekkerste burger en/of saté van Brabant? Op zaterdag 23 september 2017 zal er bij Bierbrouwerij Oijen in samenwerking met BBQuality en H32 een gezellige BBQ-meating plaats gaan vinden.
Dit is dé plek waar BBQ fans samen komen. Amateur BBQ liefhebbers kunnen kans maken op de titel “Beste Burger of Saté van Brabant” en buiten deze wedstrijd om worden er verschillende BBQ gerelateerde workshops verzorgd door een aantal echte BBQ specialisten.
Gedurende de dag zal lekker eten, leerzame momenten en het gezellig samenzijn met vrienden en BBQ-fans elkaar afwisselen.
Schrijf je hiervoor gratis in op de website van de Bierbrouwerij Oijen en doe mee!
Doel
Het doel van de wedstrijd is om De beste Hamburger en/of saté van Brabant te vinden. De winnaars gaan naar huis met een beker, een BBQuality pakket en een verzorgde braai avond bij Bierbrouwerij Oijen. En natuurlijk de titels: ‘Beste Hamburger van Brabant’ en ‘Beste Saté van Brabant’
Invulling van de wedstrijd
Jullie kunnen zelf aangeven in welke categorie(ën) jullie mee willen doen.
Van elk product zullen jullie er 2 moeten bakken. Een product is voor de jury, de andere is voor de presentatie. Het idee is om een soort “ podium” te maken voor deze producten.
Na het bakken zal de jury de burgers en de saté beoordelen. De eerste ronde zullen de burgers gebakken worden en in de tweede ronde vervolgens de saté. Aan het einde van de dag zullen dan de prijzen uitgereikt worden voor de Beste Burger van Brabant en de beste Saté van Brabant.
Tussen de wedstrijden door zullen er bovendien verschillende workshops plaats vinden.
Kortom, de deelnemers en overige toeschouwers kunnen deze dag genieten van de verschillende speciaal bieren, het vermaak met live muziek en natuurlijk lekker eten!
De vakjury bestaat uit:
- Huub Hamar de la Brethoniere
1ste winnaar van Grillmaster - Dirk van Griensven
Een echte BBQ-virtuoos en is tevens teamcaptain van het European All Star team. - Rico Willems
Chefkok H32 Oss - Karel Verhoeven
Teamlid van Lowland Smokers - Marcel van der Sluijs
Bekend van Macs BBQpit, www.macsbbqpit.com
Programma
10.30 uur | Binnenloop / Opbouw |
13.00 uur | Demonstratie uitbenen varken
Demonstratie vis roken en fileren |
14.00 – 15.00 uur | Inleveren van de saté |
15.00 – 16.00 uur | Demonstratie uitbenen varken
Demonstratie vis roken en fileren |
16.00 – 17.00 uur | Inleveren van de burgers |
17.30 uur | Prijsuitreiking |
Materialen
De deelnemers verzorgen zelf hun BBQ materialen. De ingrediënten worden vervolgens ook door de deelnemers zelf verzorgd. De deelnemers ook hebben de mogelijkheid om via BBQuality tegen een gereduceerde prijs het vlees te bestellen.
Workshops
Tijdens deze dag zullen er een aantal BBQ gerelateerde workshops plaats vinden. Deze kan iedereen bovendien gratis bijwonen.
Wil je meedoen? Schrijf jezelf dan (gratis!) in op de website van Bierbrouwerij Oijen.